En veranda som kan brukes hele året


Dessert

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2006-12-07 21:07    Tittel: Dessert Svar med Sitat

Denne isen er nesten hjemmelaget. Den kan lages fra grunnen også, men den er like god som beskrevet her.

LIKØRIS:

Bruk en god vaniljeis. (Min favoritt er Diplom Royal)
Sett den på kjøkkenbenken og la den bli myk.
Ha den over i kjøkkenmaskinen og smak til med egglikør. Her er det personlig smak som avgjør. Noen liker den svak, andre sterk. Prøv deg fram.

Denne isen smaker utrolig godt til varme bær. De som synes isen er for svak, kan jo helle litt over desserten blid .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2006-12-07 21:10    Tittel: Svar med Sitat

matklar

Høres urolig godt ut!!
Skal isen være softismyk når den serveres?? For den blir vel kornete dersom man fryser den igjen?

Skal legge ut oppskrift på hjemmelaget konjakkis når jeg klarer å finne den blid .
Den er også veldig god!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2006-12-08 09:29    Tittel: Svar med Sitat

Isen skal fyses, og den blir ikke veldig kornete.
Den blir uansett ikke så hard igjen p.g.a. spriten, så ikke la den stå ute like lenge som vanlig is.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2006-12-26 22:53    Tittel: Svar med Sitat

Denne desserten prøvde jeg ut på gjestene 1. juledag, og den ble tatt vel imot. Ikke rart forresten blid .

CRÉME CASSONADE M/ANANAS:
6 p.

1 dl sukker
3 dl fløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang
6 eggeplommer

1 ananas
1 dl sukker
75 g hakkede pistasjenøtter

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang. (Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene) Avkjøl. Rør inn sammenvispede eggeplommer. Sil og ha i porsjonsformer. Avkjøl.

Skjær ananasen i båter og stek i smør/margarin. Ha over sukker og la det karamelliseres. Dryss over nøttene. Serveres ved siden av puddingen, gjerne med en god portvin. NYDELIG jepp: .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2006-12-29 12:50    Tittel: Svar med Sitat

Dette er en skikkelig "bombe", noe som passer godt nå som nyttårsaften nærmer seg jepp: . Lett å lage er den også.

SJOKOLADEMOUSSE:
6-8 p.

200 g mørk kokesjokolade (helst 70%)
4 eggeplommer
5 dl kremfløte

Smelt sjokoladen i vannbad.
Pisk inn eggeplommene
Vend inn pisket krem. (Ikke pisk kremen for mye. Da blir moussen kornete).
Hell over i porsjonsglass og sett kjølig noen timer.

Server med pisket krem og vaniljesaus, og skjær opp forskjellig frukt som gjestene kan bruke som topping. Smaker himmelsk god .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-14 12:32    Tittel: Svar med Sitat

Hjemmelaget konjakkis

5 eggeplommer
100 gr sukker
1/2 dl konjakk
5 dl kremfløte
1 dl hakket sjokolade
1 dl hakkede nøtter

Pisk tykk eggedosis av eggeplommer, konjakk og sukker (3-4 min). Pisk krem og bland sammen med hakkede nøtter og sjokolade. La fryse over natten. Ta isen ut ca 20 min før servering.

Isen kan serveres med varm sjokoladesaus:
1 dl fløte
1 dl hakket sjokolade

Varm opp fløten, smelt inn sjokoladen uten at det koker.

_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-14 16:52    Tittel: Svar med Sitat

Skal si du har vært flittig i dag, Mrs Darcy jepp: .
Må prøve både denne og de andre oppskriftene dine. Alt ser kjempegodt ut!
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-15 17:20    Tittel: Svar med Sitat

Jeg kjenner midjemålet vokser bare ved tanken på alt dette!
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-26 21:30    Tittel: Svar med Sitat

Flott, nydelig og litt annerledes dessert når du vil imponere litt.

BAKT ANANAS MED CHILI:
4 p

1 fersk ananas
2 røde chili
300 g sukker
1 vaniljestang
1/2 l vann
1 beger Crème fraîche
3 egg
200 g diverse nøtter
1 ts kanel
Sitron

Stivpisk crème fraîche og sukker.
Pisk eggene og bland alt med kanel.
Smak til med sitronsaft.
Fryses.
Skrell ananasen og del den i serveringsbiter.
Legges i en ildfast form.
Kok opp sukker, vaniljestang og vann og hell over ananasen.
Strimle chili uten frø og bland med ananasen.
Bakes i ovn ved 180 grader i 20 minutter.
Rist hakkede nøtter i tørr stekepanne.
Server ananasen med kanelisen og et dryss av nøtter.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-19 15:37    Tittel: Pizza som dessert! Svar med Sitat

Denne kommer folk garantert til å huske jepp: .

FRUKTPIZZA:
8 p

1 pk Soft tortillas
200 g Philadelphia light
2 ss melis
Saft og revet skall av 1 lime
1 mango i terninger
4 kiwi i skiver
1/2 kurv jordbær
100-150 g hvit Dronningsjokolade, revet.

Sett stekeovnen på grill.
Legg lefsene på stekebrett med bakepapir og sikt melis over.
Sett dem øverst i ovnen til melisen karamelliseres. Følg med så de ikke blir brent!!
Bland osten med limejuice, limeskall og 2 ss melis. Fordel dette på pizzaene.
Legg på frukten og strø over sjokoladen.

Du kan selvfølgelig bruke annen frukt og mørk sjokolade hvis du liker det bedre.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-19 15:46    Tittel: Svar med Sitat

Kult! knegg

Men lefsene skal taes ut av ovnen før fyllet blir lagt på?

Altså... stekt eller ustekt pizzafyll?
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-19 15:55    Tittel: Svar med Sitat

Lurte på det samme fnis !
Men tipper at fyllet ikke skal steikes....
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-19 21:19    Tittel: Svar med Sitat

Åh, dette så skikkelig fristende ut! Lurer på om jeg får hivd ut Gubben og kuppet kjøkkenet en dag. fnis
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-19 23:03    Tittel: Svar med Sitat

Vivan skrev:
Kult! knegg

Men lefsene skal taes ut av ovnen før fyllet blir lagt på?

Altså... stekt eller ustekt pizzafyll?


sorry

Lefsene skal ut av ovnen før fyllet has på.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group