Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-27 12:34 Tittel: Fisk |
|
|
Disse fiskekakene er litt annerledes, men faller nok i smak.
FISKEKAKER M/ASIATISK SMAK:
4 p
1 kg fiskefilet (sei, hyse el. torsk)
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 vårløk
2 ss grovhakket persille el. dill
1 ts revet, frisk ingefær
Skall av 1 sitron (kun det gule)
2 1/2 dl melk
Del fisken i mindre biter og og ha den i en food-prossesor sammen med alt det tørre.
Spe med melken.
Form til kaker og stek på middels varme i 3-4 minutter på hver side.
Serveres med rotmos og rømmesaus.
Til rotmosen bruker du poteter, gulrøtter, sellrirot og kålrot.
Lages som potetstappe. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Rigmor Kjenning
Ble Medlem: 23 Feb 2007 Innlegg: 66 Bosted: Østlandet
|
Skrevet: 2007-02-27 12:50 Tittel: |
|
|
Nam, hjemmelaga fiskekaker er godt. Er vant til mye fiskemat, er jo vokst opp i nord. Synd jeg ikke har tilgang på fersk fisk her som jeg bor nå. Hadde vært moro å prøvd disse fiskekakene dine, Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-27 21:37 Tittel: |
|
|
Minsta fikk være med og lage fiskekaker på barnehagen. Siden har hun ikke spist sånne. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-21 10:39 Tittel: Seibiff |
|
|
En annen vri på den trauste, norske varianten.
SEIBIFF PÅ ITALLIENSK:
2 p
350-400g sefilet fra nakken
12 salvieblad
MARINADE
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Salt, pepper
4 skiver parmaskinke
3 ss strøkavring
1/2 håndfull grovhakket bladpersille
2 pk aspargesbønner el 2 brokkoli
4 ansjosfileter av Middelhavstypen
2 fedd hvitløk
1/2 håndfull bladpersille
4 ss olivenolje
Salt, pepper
1 ss sitronsaft
Skjær fileten i 4 like store stykker.
Legg den i en bolle, ha på halvparten av salviebladene.
Bland sammen marinaden og hell den over fisken.
Settes i kjøleskapet i et par timer.
Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt.
Legg et salvieblade på hvert stykke og rull så en skive parmaskinke rundt.
Legg fisken i en ildfast form, strø på kavring og hell over marinaden.
Stek ved 170 grader i 12 minutter.
Dryss over grovhakket persille.
Forvell bønner/brokkoli i lettsaltet vann i 3-4 minutter, deretter i kaldt vann.
Finhakk resten av ingrediensene og fres dem i olje et par minutter.
Tilsett bønner/brokkoli og la det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Serveres med godt brød eller kokte poteter. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-21 15:39 Tittel: |
|
|
De fiskekakene skal jeg prøve! _________________ Ikke si at det er umulig! |
|
Til Toppen |
|
|
|