Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-26 13:44 Tittel: Mer pasta |
|
|
Pasta er noe de aller fleste liker. Denne er en avart av den kjente Carbonaraen.
CARBONARA CHORIZO:
2 p
1 pk tagliatelle
1 pk chorizopølse
2 fedd hvitløk
2 dl fløte
2 dl revet/høvlet parmesan
2 eggeplommer
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss hakket, frisk basilikum
2 ss sitronsaft
Kok pasta etter anvisnig.
Fres chorizo sammen med hakket hvitløk i et par minutter.
Hell i fløte og parmesan og kok i 2 minutter.
Tilsett pastaen, og rør inn eggeplommene og basilikumen.
Smak til med pepper og sitronsaft.
Serveres med godt brød, og kanskje en salat hvis du vil. (Tomat/mozarella er min favoritt) _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-26 14:17 Tittel: |
|
|
Pasta er kjempegodt og chorizopølse fikk jeg nærmest dilla på etter en "tapasfest". Bruker å lage pasta på nesten samme måte, bare med skinke. Men litt sterkere smak er ikke å forakte ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-27 21:36 Tittel: |
|
|
Jeg elsker pasta! _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-13 12:28 Tittel: Tortellini |
|
|
Jeg sier bare mmm...
TORTELLINI M/BLÅSKIMMELOST OG SPINAT:
4 p
2 dl crème fraîche
1/2 dl melk
150 g blåskimmelost (Normanna, Gorgonzola)
Nykvernet pepper
50 g valnøtter
500 g tortellini
150 g babyspinat
Bland crème fraîche, melk og smuldret ost i en kjele.
Varm sakte til osten smelter, og smak til med pepper.
Rist nøttene i en varm panne.
Bryt dem i mindre biter.
Kok pastaen, og legg i spinaten mot slutten av koketiden. (Husk å vaske spinaten godt først!)
Slå av vannet og og bland pasta, spinat og nøtter i ostesausen. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-03-13 12:36 Tittel: |
|
|
Hvorfor leser jeg oppskrifter like før lunsj????
_________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-13 13:35 Tittel: |
|
|
Mrs. Darcy skrev: | Hvorfor leser jeg oppskrifter like før lunsj????
|
For å få opp matlysten? _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-03-13 18:35 Tittel: |
|
|
Jeg liker ikke blåskimmelost, jeg. Kan man bruke noe annet? Eller smaker det kanskje ikke blåskimmel av den når den er sammen med pastaen? _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-03-13 18:40 Tittel: |
|
|
Droopy skrev: | Jeg liker ikke blåskimmelost, jeg. Kan man bruke noe annet? Eller smaker det kanskje ikke blåskimmel av den når den er sammen med pastaen? |
Lurer på det samme jeg.. _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lalla Uerstattelig
Ble Medlem: 08 Des 2006 Innlegg: 752 Bosted: Sør-Trøndelag
|
Skrevet: 2007-03-13 19:49 Tittel: |
|
|
Liker egentlig ikke blåskimmelost så godt jeg heller, men i mat er det akkurat som at den mildner litt, og så kan man jo velge en "snill" variant og trene litt på å like det! _________________ Lalla
Det er bedre å angre på det man har gjort enn det man ikke gjorde!___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-03-13 20:18 Tittel: |
|
|
Lalla skrev: | Liker egentlig ikke blåskimmelost så godt jeg heller, men i mat er det akkurat som at den mildner litt, og så kan man jo velge en "snill" variant og trene litt på å like det! |
God idé!
Har du, eller noen andre, forslag til en "snill" variant av blåskimmelost? _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-03-13 21:28 Tittel: |
|
|
Jeg elsker blåskimmelost, så jeg har ikke tenkt over hva som er mildest.
Men generelt så synes jeg ikke mat med blåskimmelost som ingrediens smaker så sterkt som osten alene gjør, så det kan hende man liker det uten å vite det. _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-14 14:16 Tittel: |
|
|
Blåskimmelosten blir ikke så fremtredende i mat, så det går an å prøve. "Blue Castello" synes jeg er ganske mild, så det er en mulighet. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-03-14 14:33 Tittel: |
|
|
Tusen takk! Gubben er veldig glad i blåskimmelost, så denne oppskriften skal jeg skrive ut til ham. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
|