Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-13 17:20 Tittel: Etiopisk |
|
|
Ikke akkurat hverdagsmat, men kan jo være en idé om man vil lage noe helt annet enn det man vanligvis spiser???
Godt er det, og egentlig ikke mye arbeid heller !
Injera med norske ingredienser
(ca. 10 personer)
1 kg byggmel
1/2 kg hvetemel
3/4 pk. gjær (ikke tørrgjær)
Lunket vann
Løs gjæra opp i vann, ha i melet og spe med vann til deigen blir tjukk og god. Kna godt. Spe så med vann til tynn pannekakerøre.
Sil røra.
La stå godt tildekket i minst 3 timer.
Stekes i teflonpanne uten smør/olje, med lokk til å begynne med.
Ta av lokket mot slutten.
Kakene skal ikke vendes i panna. Legges på kjøkkenhåndkle når de er ferdig stekt.
Legg kakene oppa hverandre når de er blitt avkjølt.
Doro wot (til 8-10 pers?)(kyllinggryte)
2 rå kyllinger (evt kyllinglår beregna til 8-10 pers) (kokes i løk/krydderblandingen i 1 1/2 - 2 timer)
8-10 røde løk
Berberepepper etter smak, prøv først med 3 ss
(Berbere er etiopisk krydderblanding som gir den "etiopiske" smaken på maten, kan kjøpes på Etiopiaklubben.no)
Dersom man ikke har berbere kan man lage egen krydderblanding:
2 kryddermål svart eller hvit pepper
1/2 kryddermål sitronpepper
1 kryddermål cayennepepper
1 kryddermål paprikapulver
1 kryddermål karri
1 kryddermål chilipepper
1/2 kryddermål kardemomme
1 kryddermål koriander
6 ss tomatpure
2-3 ts salt
100 gram smør eller 1 dl olje
1-5 dl vann, alt etter hvilken konsistens du ønsker deg
1/2 - 1 hardkokt egg per person
Skrell og finhakk løken, brun den i oljen, la det stå og putre i 30 minutter. Tilsett krydder, tomatpure og vann, småkok ca 1 time til under lokk. De hardkokte, skrelte eggene legger du i gryta ved servering eller serverer ved siden av.
Serveres med injerra
Godt tilbehør til wot:
Kok opp 1-2 liter kulturmelk til det skiller og "bunnfallet" har konsistens som cottage cheese. Sil og sett kaldt. Kjempegodt som "demper" til sterk
mat.
_________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 21:51 Tittel: |
|
|
Kjempespennende, Mrs. Darcy jepp: . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 22:04 Tittel: |
|
|
Jeg har smakt det, og det er kjempegodt! Utrolig spennende å prøve noe helt nytt. _________________ Ikke si at det er umulig! |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-13 22:07 Tittel: |
|
|
Glemte nesten det viktigste! Maten spises med hendene.
Legg woten på injerraen som vist på bildet i oppskrifta. Ha gjerne en injerra ved siden av som man kan rive passe biter av. De bitene bruker man til å "samle" opp woten (nærmest som et spiseredskap).
Det er veldig lurt å ha tilgang til servietter, det er ikke lett å spise uten at fingrene blir klissete.
Etiopiere flest spiser injerra og wot uten at de trenger servietter, men de har nok lang trening! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
|