Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-05 21:22 Tittel: Brød |
|
|
Dette brødet er godt til både supper, salater og forretter.
FOCACCIA:
4 p
50 g gjær
1 l vann
1/2 dl olivenolje
2 l hvetemel
Garnityr:
1/2 dl olivenolje
2 ts flaksalt
15 sorte oliven u/stener
Rosmarin
Rør gjær ut i fingervarmt vann.
Tilsett salt og olje og rør inn melet.
Deigen skal være veldig løs.
Dekk til deigen og la den heve i 30 minutter.
Hell deigen over i en firkantet langpanne som er godt smurt. Glatt til overflaten.
Etterheves i 20 minutter.
Drypp over olje, stikk ned oliven og strø på salt og rosmarin.
Stek brødet midti i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter.
Tørket rosmarin kan også brukes. (Ca 2 ts)
For de av dere som ikke er så glad i oliven kan de sløyfes. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-05 22:22 Tittel: |
|
|
Jeg sløyfer olivenen, helt sikkert! _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-02-05 23:25 Tittel: |
|
|
Send olivenene til meg! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-23 19:19 Tittel: Mer focaccia |
|
|
Dette brødet egner seg godt som tilbehør til grill-og spekemat, eller hvis du skal på tur i helga. (Den er uten oliven, Droopy)
CHORIZO-OG FETAFOCACCIA:
50 g gjær
5 dl vann
1 ss sukker
2 ts salt
1/2 dl olivenolje
12 dl hvetemel
100 g chorizopølse
100 g fetaost
1 ts flaksalt
Lag deigen. Den skal være ganske løs.
Heves til dobbel størrelse.
Smør en langpanne med olje og hell i deigen, og klem den jevnt utover.
Etterheves i 30-40 minutter.
Dryss over chorizo og feta i biter og strø på salt til slutt.
Stek på 225 grader i 25 minutter. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-03-23 19:22 Tittel: |
|
|
Hmm!
Tror kanskje dette kan bli turmat på søndagen ! Har jo alle ingrediensene for en gangs skyld! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lalla Uerstattelig
Ble Medlem: 08 Des 2006 Innlegg: 752 Bosted: Sør-Trøndelag
|
Skrevet: 2007-03-23 22:16 Tittel: |
|
|
Mrs. Darcy skrev: | Hmm!
Tror kanskje dette kan bli turmat på søndagen ! Har jo alle ingrediensene for en gangs skyld! |
Og etter at du har laget maten, hvor går du da? Kanskje vi "tilfeldigvis" treffes om du har ordnet dette, Mrs. Darcy, for denne så veldig god ut! Så bra at vi har en verandamesterkokk som sørger for at vi får lest om mye lekker mat! _________________ Lalla
Det er bedre å angre på det man har gjort enn det man ikke gjorde!___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-03-23 22:57 Tittel: |
|
|
Skal si fra jeg !
Blir vel i fjæra et sted langs Ladestien. _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-03-25 09:19 Tittel: |
|
|
Hadde jo planlagt å lage brødet i dag, men jeg rekker ikke det . Eldstemann skal i bursdag sånn ca midt på dagen, og skal vi komme oss ut før den tid så kan jeg ikke vente på at brødet skal bli ferdig. Men til påske skal jeg i alle fall bake det + pizzasnurrer ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
|