En veranda som kan brukes hele året


Brød

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-05 21:22    Tittel: Brød Svar med Sitat

Dette brødet er godt til både supper, salater og forretter.

FOCACCIA:
4 p

50 g gjær
1 l vann
1/2 dl olivenolje
2 l hvetemel
Garnityr:
1/2 dl olivenolje
2 ts flaksalt
15 sorte oliven u/stener
Rosmarin

Rør gjær ut i fingervarmt vann.
Tilsett salt og olje og rør inn melet.
Deigen skal være veldig løs.
Dekk til deigen og la den heve i 30 minutter.
Hell deigen over i en firkantet langpanne som er godt smurt. Glatt til overflaten.
Etterheves i 20 minutter.
Drypp over olje, stikk ned oliven og strø på salt og rosmarin.
Stek brødet midti i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter.
Tørket rosmarin kan også brukes. (Ca 2 ts)
For de av dere som ikke er så glad i oliven kan de sløyfes.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-05 22:22    Tittel: Svar med Sitat

Jeg sløyfer olivenen, helt sikkert!
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-05 23:25    Tittel: Svar med Sitat

Send olivenene til meg! nam
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-23 19:19    Tittel: Mer focaccia Svar med Sitat

Dette brødet egner seg godt som tilbehør til grill-og spekemat, eller hvis du skal på tur i helga. (Den er uten oliven, Droopy)

CHORIZO-OG FETAFOCACCIA:

50 g gjær
5 dl vann
1 ss sukker
2 ts salt
1/2 dl olivenolje
12 dl hvetemel
100 g chorizopølse
100 g fetaost
1 ts flaksalt

Lag deigen. Den skal være ganske løs.
Heves til dobbel størrelse.
Smør en langpanne med olje og hell i deigen, og klem den jevnt utover.
Etterheves i 30-40 minutter.
Dryss over chorizo og feta i biter og strø på salt til slutt.
Stek på 225 grader i 25 minutter.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-03-23 19:22    Tittel: Svar med Sitat

Hmm!
Tror kanskje dette kan bli turmat på søndagen glad ! Har jo alle ingrediensene for en gangs skyld!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lalla
Uerstattelig


Ble Medlem: 08 Des 2006
Innlegg: 752
Bosted: Sør-Trøndelag

InnleggSkrevet: 2007-03-23 22:16    Tittel: Svar med Sitat

Mrs. Darcy skrev:
Hmm!
Tror kanskje dette kan bli turmat på søndagen glad ! Har jo alle ingrediensene for en gangs skyld!


Og etter at du har laget maten, hvor går du da? Kanskje vi "tilfeldigvis" treffes om du har ordnet dette, Mrs. Darcy, for denne så veldig god ut! Så bra at vi har en verandamesterkokk som sørger for at vi får lest om mye lekker mat! sikle
_________________
Lalla

Det er bedre å angre på det man har gjort enn det man ikke gjorde!___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-03-23 22:57    Tittel: Svar med Sitat

Skal si fra jeg blid !
Blir vel i fjæra et sted langs Ladestien.
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-03-25 09:19    Tittel: Svar med Sitat

Hadde jo planlagt å lage brødet i dag, men jeg rekker ikke det fortvilet . Eldstemann skal i bursdag sånn ca midt på dagen, og skal vi komme oss ut før den tid så kan jeg ikke vente på at brødet skal bli ferdig. Men til påske skal jeg i alle fall bake det + pizzasnurrer glad !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group