En veranda som kan brukes hele året


Søndagsmiddag m/himmelsk dessert

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-13 16:41    Tittel: Søndagsmiddag m/himmelsk dessert Svar med Sitat

Skal du imponere svigermor eller har du bare invitert gode venner på middag? Da tror jeg nok de fleste kommer til å snakke om denne lenge etterpå jepp: .

LAMMELÅR M/GOROGNZOLA:
6-8 p

Ca 2,5 kg lammelår
2 fedd hvitløk
Rosmarin, timian
3 dl tørr hvitvin
125 g Grogonzola
1,5 dl Créme fraîche

Stapp hvitløk og urter inn i små snitt i låret. Gni inn med salt og pepper.
Brunes i ovnen på 225 grader i 25-30 minutter.
Ta ut låret. Hell av fettet og hell vin over låret.
Senk varmen til 170 grader.
Legg låret med undersiden opp og smør inn med most Gorgonzola, rørt sammen med Créme fraîche.
Stek i 1/2 time.
Snu låret og smør på resten av osteblandingen.
Stek i 35-45 minutter.
Kjøttet skal ha en kjernetempemeratur på 65-68 grader.

Server med fløtegratinerte poteter, ev stekte båtpoteter, lammesaus, stekt sopp og gratinerte tomater. Garantert suksess god .


Denne desserten er ikke akkurat lavkalori, men det kan ikke alt være heller. Legg inn en lang spasertur før middag, så har du god samvittighet jepp: .

VARM SJOKOLADEKAKE M/FLYTENDE KJERNE:
6 p

120 g smør
110 g bitter, mørk sjokolade
125 g sukker
4 egg
60 g mel

Smelt smøret, og smelt deretter sjokoladen i smøret.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
Massen helles i 6 smurte former (á 1 dl).
Frys formene og stek dem frosne på 180 grader i 9 minutter.

HVIT SJOKOLADESAUS:

1 dl fløte
70 g hvit sjokolade
1 ss sukker
1 ts revet limeskall
2 ts limesaft

Kok opp fløten med sukker og ha i finhakket sjokolade.
Bland i limeskall- og saft.
Kjøles ned og serveres kald sammen med den varme sjokoladekaken.

Dette ser krevende ut, men fordelen er jo at alt til desserten kan lages på forhånd.
Server gjerne friske bær ved siden av også.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-13 16:51    Tittel: Svar med Sitat

Milde måne ivrig !
Nå vet jeg hva jeg skal bruke lammelåret i fryseren til matklar !

Dette høres kjempegodt ut!!!!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-13 17:03    Tittel: Svar med Sitat

Ja, ikke sant!
Fint med litt variasjon av det tradisjonelle lammelåret jepp: .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-13 17:20    Tittel: Svar med Sitat

Tror nesten jeg må invitere noen for å imponere litt snart glis. Dette høres kjempespennende ut!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-13 20:24    Tittel: Svar med Sitat

sikle

Å, nå må jeg låne den håndduken jeg fikk tilbud om i en annen tråd!
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-13 22:45    Tittel: Svar med Sitat

Godt å se at du ikke lar siklingen hindre deg i å lese oppskriftene, Droopy knegg .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-15 17:19    Tittel: Svar med Sitat

Næsj, det skal da mere til! Så glad som jeg er i mat, mener jeg.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-12 12:24    Tittel: Himmelsk kjøttpudding Svar med Sitat

Synes du kjøttpudding er kjedelig, må du prøve denne. Det tar litt tid, så den passer godt til en søndag du har god tid på kjøkkenet.

HIMMELSK KJØTTPUDDING:
1,5 l brødform

500 g kjøttdeig av svin, kylling el. familiedeig
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss parmesan
1 ss hakket, frisk oregano ev. 1 ts tørket
En håndfull hakket persille
1 egg, sammenpisket
1 ss potetmel
6-8 skiver spekeskinke el. bacon

Finhakk løk, hvitløk og oregano og bland det i kjøttdeigen sammen med potetmel.
Tilsett parmesan, egg, salt og pepper.
Bland det hele godt.
Smør en brødform med olje og kle den med skinke/bacon.
La skinken henge over kanten.
Fyll i farsen og trykk den godt ned, og brett skinken over toppen.
Sett formen i et varmt vannbad og bak i ovnen i 1 time på 180 grader.
Vil du droppe vannbad, steker du puddingen på 150 grader i 45 minutter.

POTETER I SJALOTTLØK- OG TOMATVINAIGRETTE:

800 g gode, faste, små poteter
2 ts Dijonsennep
2 ss hvitvin- eller sherryeddik
1 dl olivenolje
3 sjalottløk, finhakket
1 dl soltørkede tomater, finhakkede
En håndfull hakket persille eller gressløk
Salt og kvernet pepper

Vask og kok potetene møre i lettsaltet vann.
Skrell dem hvis du vil og del dem i biter.
Visp samen sennep og eddik.
Spe med olje mens du visper.
Ha i løk, tomat og urter.
Smak til med salt og pepper og bland med de varme potetene.

I tillegg fløtesaus. Denne kan du lage av kraften fra formen, eller du kan bruke en Toropakke.

Denne desserten vil hverken du eller gjestene glemme med det første!

CREME CATALANA MED SITRUSSALAT:
4-6 p

4 dl fløte
1 dl melk
5 eggeplommer
75 g sukker
2 små kanelstenger
2 skiver appelsinskall (kun det oransje, bruk skreller)
Sukker til glasering, helst demerrara

Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanelstenger og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret.
Kok opp fløtemelken på nytt og sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i porsjonsformer.
Bakes i ovn ved 95 grader i 50 minutter eller til blandingen har "satt" seg.
Avkjøl og dryss med et tynt lag sukker som karamelliseres med en brenner rett før servering.

SITRUSSALAT:

3 appelsiner
3 blodappelsiner
1 rosa grapefrukt
1/2 vaniljestang
Sukker
Maizenamel
Høvlet, hvit sjokolade
Peppermynteblader til pynt

Skjær av skallet på fruktene.
Bruk en skarp, liten kniv og skjær fine fileter mellom de hvite hinnene.
Press all saften ut av restene.
La filetene renne godt av seg i en sil.
Ha all saften i en kjele sammen med vaniljestang (stang+frø).
Kok opp og la det koke inn til halv mengde.
Smakes til med sukker og jevn med Maizena. (1/2 ss pr. dl saus)
Bland den varme sausen med filetene og avkjøl.
Anrett salaten i en dyp skål og høvle over sjokolade. Pynt med peppermynte.

P.S Grunnen til at denne oppskriften kommer etter søndag, er at på morsdagen er det ikke mors jobb å stå i timesvis på kjøkkenet. Kanskje neste søndag?
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-12 12:59    Tittel: Re: Himmelsk kjøttpudding Svar med Sitat

Nå er det ikke bare Droopy som trenger håndduk her inne sikle !


Lisbeth skrev:
P.S Grunnen til at denne oppskriften kommer etter søndag, er at på morsdagen er det ikke mors jobb å stå i timesvis på kjøkkenet. Kanskje neste søndag?


fnis
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-18 22:47    Tittel: Svinefilet Svar med Sitat

Skikkelig snaddermat nam .

SVINEFILET MED GORGONZOLASAUS OG ANNAPOTETER:
4 p

800 g svinefilet
200 g gorgonzola el. annen blåmuggost
1 1/2 dl melk
2-3 fersken (pærer kan også brukes)
250 g blandet salat
En håndfull hakkede hasselnøtter
2 ss olivenolje
2 ts honning
Litt ferskpresst sitronsaft
Salt, pepper

Krydre kjøttet med salt, pepper og brun det i en panne.
Stek videre i ovn ved 180 grader i 10-15 minutter.
Skjær osten i terninger og la den smelte sammen med melken over svak varme.
Rør ofte og smak til med salt og pepper når den har tyknet.
Skjær fersken i båter og stek dem i olje til de blir myke.
Tilsett honning og sitronsaft.
Bland det sammen med salaten og nøttene rett før servering.

ANNAPOTETER:

4-6 store poteter
100 g smeltet smør
Salt, pepper

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. (Ostehøvel, påleggsmaskin)
Klapp skivene tørre med kjøkkenpapir.
Hell over smøret og krydre med salt og pepper. Alle potetene skal være dekket av smør.
Kle en liten langpanne med bakepapir og legg potetskivene taksteinsvis.
Press skivene litt sammen og dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek ved 210 grader i 30 minutter, og ta deretter av folien og stek videre i ytterligere 30 minutter til den blir sprø på toppen.
Skjær potetkaken i biter og server.
Kan lages dagen før og varmes.

PÆREDRØM:

4 pærer
2 ss sitronsaft
4 egg
100 g sukker
50 g hvetemel (malte mandler kan erstatte melet)
1 ts vaniljesukker
25 g smør
2 1/2 dl melk
2 ss sukker
20 g smør

Skrell pærene og del dem i båter.
Drypp sitronsaft over.
Visp eggene lett sammen og tilsett sukkeret, mel og vaniljesukker.
Smelt smøret og rør det inn sammen med melken.
Fordel pærene i en godt smurt terteform (18-20 cm).
Hell røren over pærene og strø på sukker.
Fordel smørklatter over.
Bakes ved 200 grader i 35-45 minutter.
Serveres like godt varm som kald, og gjerne med krem eller vaniljesaus.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-18 23:17    Tittel: Svar med Sitat

Åh! nam
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-23 15:16    Tittel: Vilt Svar med Sitat

Denne søndagen kan du by på vilt, og det får garantert fram godlyder fnis .

REINSDYRFILET M/SKOGSBÆRSAUS:
4 p

800 g reinsdyrfilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 l skogsbæryoghurt

SKOGSBÆRSAUS:
1 ss smør
1 1/2 ss mel
1 dl fløte
2 dl sjy fra stekingen
1 1/2 dl skogsbæryoghurt

SOPPSTUING:
300 g sjampinjong
2 ss smør
2 dl fløte
1/2 dl Mozell el 1 ss sherry
1/2 ts salt

HASSELBACKPOTETER:
Beregn 2 poteter pr pers
Smeltet smør
1 ts salt
Revet ost

Skrell og vask jevnt store poteter og skjær dem i tynne skiver, men IKKE helt gjennom.
Legg dem i en ildfast form, hell over smøret og saltet og bak i 1 time på 200 grader.
Når det er igjen 15 minutter strør du på osten.

Rens fileten for hinner og legg den i en pose sammen med yoghurten, og la det trekke i 2-3 timer.
Tørk av fileten og brun den i smør i 3 minutter på hver side.
Strø på salt og pepper og la den ettersteke under lokk i 10 minutter på middels varme.

Brun oppdelt sopp i smør og strø over melet.
Rør sammen og tilsett væsken.
Smak til og kok i 5 minutter.

Smelt smør og ha i melet.
Spe med sjy og la det koke i 5 minutter.
Smak til med yoghurten og kok opp.
Krydre etter smak.

Etter en så kraftig middag er det godt med en frisk dessert.

KALD SITRONSUFFLÉ:
5 p

5-6 plater gelatin
6 egg
150 g melis
3 dl kremfløte
Saft og skall av 2 sitroner

Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre en omkretsen på porsjonsformene du har.
Brett folien dobbelt på langs og fest den rundt formen med tape. Den skal gå minst 3 cm over kanten på formen.
Legg gelatinen i bløtt i 5-6 minutter.
Riv sitronskall og press saften.
Skill eggene og pisk plommen med halvparten av melisen, og gjør det samme med hvitene.
Stivpisk fløten.
Bland eggedosis, hviter og fløte.
Hell av vannet på gelatinen og smelt en og en plate i 1 1/2 dl kokende vann.
Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen og rør dette inn i fromasjen.
Hell smeten over i formene, så det står noen cm over kanten.
Sett den kaldt til den stivner og ta av folien.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-23 20:36    Tittel: Svar med Sitat

matklar
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-02 21:40    Tittel: Finnbiff Svar med Sitat

Denne finnbiffen er litt utenom det vanlige. Du imponerer de fleste med denne, og den er egentlig veldig enkel å lage.

ANNERLEDES FINNBIFF:
4 p

700 g viltkjøtt (reinsdyr-eller elgskav)
250 g bacon
2 løk
1 1/2 ss mel
Grovmalt pepper
1 ts sukker
3 dl kremfløte

Del halvparten av baconet i biter.
Legg kjøtt, løk og bacon lagvis i en ildfast form med mel og krydder mellom lagene.
Legg resten av baconskivene på toppen og hell over fløten.
Stek på nederste rille, 200 grader i 1 time.

Server med mandelpoteter/hjemmelaget potetstappe, tyttebær og brokkoli.

PÆRER MED BASILIKUMKREM:
4 p

3 dl vann
2 dl sukker
1 sitron
4 faste pærer
2 1/2 dl kremfløte
2 ss hakket basilikum
Sukker

Kok opp vann, sukker og sitronsaft.
Skrell pærene, del dem i to, og kok dem knapt møre i sukkerlaken.
Avkjøles i laken.
Visp fløten stiv og smak til med sukker og basilikum.
Server pærene sammen med kremen.
Et dryss hakket sjokolade smaker også godt.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-09 14:14    Tittel: Biffsauté Svar med Sitat

Med denne retten imponerer du de fleste, og alle vil tro at du har brukt halve dagen på kjøkkenet.

BIFFSAUTÉ:
4 p

600 g biffkjøtt (flatbiff, entrecôte, el ytrefilet)
2 squash
200 g aspargesbønner
4 dl kjøttbuljong
1 dl rødvin
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss Maizena utrørt i kaldt vann

Skjær kjøttet i store terninger og squashen i halve skiver. Aspargesbønnene brukes hele.
Brun kjøttet i 2-3 minutter i olje. (Ikke alt på en gang!!)
Fres grønnsakene, tilsett væsken og kjøttet.
Kok opp og jevn med Maizena.

Serveres med kokte poteter, hjemmelaget potetmos, stekte poteter eller ris.


En enkel dessert som virker komplisert ved første øyekast.

EPLEKAKE M/KANELIS:
4 p

Ca. 3 epler
2 plater butterdeig
2 ss kokosmasse
2 ss smør
2 ss sukker
1 ts kanel

KANELIS:
1/2 l vaniljeis
1 ss kanel

Sett isen i kjøleskapet så den blir myk.
Skjær ut fire emner av butterdeigen med et glass og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Bland kokos, mykt smør, sukker og kanel.
Skjær eplene i tynne båter og legg dem på butterdeigen.
Ha rikelig med kokossmør over.
Stek kakene på 225 grader i ca 10 minutter.
Bland kanel inn i isen og server en god porsjon sammen med eplekaken.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-22 11:47    Tittel: Svar med Sitat

Denne hovedretten gjør seg nesten selv, så da gjør det ikke noe at desserten er litt mer tidkrevende.

INDREFILET MED TIMIAN:
4p

6-800 g indrefilet
8-12 poteter
6-12 fedd hvitløk
En liten bunt fersk timian
God olivenolje

Bruk midtstykket på fileten.
Skjær vekk hinner og overflødig fett.
Brun kjøttet på alle sider i olje og smør på sterk varme.
Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet i en stor ildfast form.
Skrell potetene og del dem i 2-3 biter.
Stek dem på sterk varme i olje og smør til de blir gyldne.
Ha potetene i formen sammen med kjøttet, og ha over olivenolje, timian og hvitløk.
Bak i ovn ved 225 grader til kjernetemperaturen på kjøttet er 55 grader. Da er kjøttet lekkert rosa.

Serveres med tomatsalat og balsamicosjy.

BALSAMICOSJY:
4 p

4 dl balsamicoeddik
4-6 ts sukker

Ha eddiken i en kjele over sterk varme.
Tilsett sukkeret og reduser til passende tykk væske.

HIMMELSK KARAMELLKAKE:

Bunn:
175 g usaltet smør
25 g kakao
225 g sukker
110 g eggeplommer
75 g hele egg
240 g smeltet sjokolade
310 g eggehvite

Rør smør og halvparten av sukkeret hvitt og bland inn kakao.
Tilsett eggeplommene, hele egg, og smeltet sjokolade.
Pisk eggehviter og resten av sukkeret stivt og vend det inn i sjokoladerøren.
Smør en liten langpanne og hell i røren.

Stek ved 175 grader i 15-18 minutter.

Topping 1:

180 g usaltet smør
100 g glukose (fås på apoteket)
175 g sukker
150 g macadamianøtter

Kok opp sukker, glukose og smør.
Tilsett nøtter og kok i 2-3 minutter.
Hell blandingen på et brett med bakepapir og stek i ovn ved 180 grader til det blir gyldent. Avkjøl
Kjør deretter blandingen i hurtigmikser til grovhakket konsistens.

Topping 2

100 g sukker
200 g fløte
250 g hvit sjokolade
25 g usaltet smør

Smelt sukker til mørk karamell og tilsett kokende fløte.
Smelt sjokoladen i vannbad og bland med sukkeret og fløten.
Rør inn smør og den grovhakkede nøtteblandingen.
Hell fyllet over sjokoladebunnen i formen.
La det stå kaldt.
Skjær i små stykker og server med sorbet og friske bær.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-03-22 13:10    Tittel: Svar med Sitat

sikle

Ahh, for ei kake!!!!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-29 09:52    Tittel: Fylt lammelår Svar med Sitat

Her kommer en vri på det tradisjonelle påskelammet.

FYLT LAMMELÅR:
6-8 p

1 lammelår (ca 2 1/2 kg)
3 ss tomatpuré
80 g soltørkede tomater
2 sjalottløk
50 g fetaost
8-10 oliven
2 ss finahkket persille
1 1/2 ts salt
1 ts pepper

Ben ut låret, eller kjøp ferdig utbenet.
Brett ut steken med skinnsiden ned og smør på tomatpuré.
Skjær tomatene i strimler, finhakk løken, skjær osten i små terninger, oliven deles i fire. Strø det over kjøttet og avslutt med urter og krydder.
Surr steken godt, og sett i steketermometer. Pass på at termometeret ikke kommer borti fyll eller bein.
Stekes på 125 grader i ca 2 timer. Kjernetemperaturen skal være 65 grader.
La steken hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Bruk sjyen som base for saus. (Toros lammesaus er himmelsk til dette sammen med sjyen)
Server med ris og salat, eller ovnstekte båtpoteter, stekt sopp og gratinerte tomater.


Denne desserten er enkel, og god, og det er veldig greit hvis du skal på fjellet, eller på hytta i påsken.

APPELSIN-OG FIKENSALAT:
4 p

4 appelsiner
4 ferske fikener
2 ss sukker
1 3/4 dl sitronyoghurt
1 dl kremfløte

Skjær frukten i terninger.
Dryss på sukker.
Stivpisk fløten og bland den med yoghurten.
Legg kremblandingen på et fat med frukten over.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-03-29 17:32    Tittel: Svar med Sitat

Desserten fristet veldig. High five
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-04-12 10:20    Tittel: Breiflabb Svar med Sitat

Denne retten er superenkel, og av og til kan det også være greit. enig

BREIFLABB I SOPPSAUS:

3 p

1 pk Toro kantarell-og sjampinjongsaus
600 g breiflabb
Olivenolje
Salt/pepper

Lag sausen.
Rens fisken og del den i like stykker.
Brun den raskt på hver side i olje.
Krydre og hell sausen over.
La det trekke i 6-7 minutter.

Serveres med kokte poteter og grønnsaker.

Denne desserten er også enkel, så denne søndagen kan mor/far kose seg litt i sola i stedet for å stå hele dagen på kjøkkenet...

APPELSINER MED FRUKTSALAT:
3 p

3 appelsiner
75 g druer
3/4 banan
3/4 eple
1 dl fløte

Skjær et lokk av appelsinene og hul dem forsiktig ut og ta vare på saften.
Del all frukten i små terninger, og hell over appelsinsaften.
Fordel frukten i appelsinskallene, og ha stivpisket krem på toppen.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-04-12 20:59    Tittel: Svar med Sitat

Jeg liker sopp, men helst selvplukket. Det er ikke riktig sesong for det ennå.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-04-20 10:54    Tittel: Risotto Svar med Sitat

Nydelig middag som er litt utenom det vanlige.

RISOTTO MED KAMSKJELL:
4 p

2 ss olivenolje
4 vårløk
2 fedd hvitløk
6 dl aborioris
3 1/2 dl tørr hvitvin
2 l hønsebuljong
300 g dypfryste selskapserter
24 kamskjell
2 ts revet sitronskall
250 g Philadelphia Original
Salt, pepper

Kutt opp det hvite av vårløken og fres det i olje sammen med presset hvitløk i 2-3 minutter.
Hell på ris og rør så all risen blir dekket av olje.
Hell på vin og la den koke inn.
Spe med buljong litt av gangen, og la væsken koke inn mellom hver gang.
Rør inn erter, kamskjell og sitronskall.
La det koke i 5 minutter.
Rør inn osten og la den smelte.
Smak til med salt og pepper.
Strimle det grønne av vårløken og la det få et oppkok i vann.
Risottoen serveres garnert med vårløkstrimlene.

Lekker dessert, som ser mer avansert ut enn den egentlig er.

VARM FRUKTSALAT MED HJEMMELAGET VANILJESAUS:
4 p

1/2 ananas
2 epler
1 banan
1 mango
200 g blå og grønne druer
4 plommer
1 dl brunt sukker
1 ss balsamicoeddik
1/2 sitron
Hakkede nøtter (valnøtter, pistajenøtter)
Mynte/sitronmelisse

VANILJESAUS:

4 dl h-melk
1 vaniljestang
3 eggeplommer
1/2 dl sukker

Rens og del frukten i biter.
Smelt sukker i en vid stekepanne.
Tilsett balsamicoeddik og sitronsaft.
Legg i frukten og rør rundt så all frukten dekkes av væsken.
La frukten trekke noen få minutter og strø over nøtter og urter.

Ha melk i en tykkbunnet kjele.
Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene, og kok opp.
Ta kjelen til side og la det trekke i 10-15 minutter, og ta ut vaniljestangen.
Pisk egg og sukker til en tykk, luftig masse.
Hell melken over og rør godt.
Ha massen over i kjelen igjen og varm opp til rett under kokepunktet.
Siles før servering.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-04-20 20:12    Tittel: Svar med Sitat

Åh, den desserten fikk tennene mine til å løpe i vann!
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-04-27 11:00    Tittel: Svar med Sitat

En enkel, men nydelig middag.

HJORTEFILET MED LØK OG SOPP:
4 p

4 biffer av ytrefilet av hjort
Salt, pepper
2 store løk
250 g sopp (gjerne blanding)
2 ss smør
Salt, pepper
2 dl seterrømme
1 ss hakkede urter (timian, persille, estragon)

Skjær løken i båter og soppen i skiver.
Brun det lett i smør, og smak til med salt og pepper.
Rør urtene ut i rømmen og krydre med salt og pepper.
Dryss salt og pepper over biffene og stek dem i 2 minutter på hver side.
La biffene hvile 5 minutter før servering.
Serveres med ovnsbakte båtpoteter.


Denne desserten er frisk, og enkel å lage.

RIPSFROMASJ:

4 egg
1 1/2 dl sukker
4 dl fløte
8 pl gelatin
2 dl rørt rips

Bløt gelatinen i kaldt vann.
Klem ut vannet og smelt en og en plate i 1/2 dl kokende vann.
Rør til alt er oppløst.
Pisk eggedosis.
Pisk fløten og vend den inn i eggedosisen sammen med ripsen.
Rør inn lett avkjølt gelatin.
Fyll i en glassbolle og sett kaldt i et par timer.
Pynt med friske rips og sitronmelisse ved servering.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-04-27 16:26    Tittel: Svar med Sitat

Endelig en skikkelig dessert med rips i. Vi har masse ripsbusker, men det blir helst fulglemat av den...
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group