En veranda som kan brukes hele året


Kylling

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-08 10:49    Tittel: Kylling Svar med Sitat

Litt arbeid med denne, men det er absolutt verdt det nam .

BASILIKUMKYLLING MED EPLERÖSTI:
3-4 p

1 fersk kylling
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 potte basilikum
1 sitron
3 eggeplommer
3 dl hvitvin
1 1/2 ss hvetemel
3/4 dl olivenolje
Salt/pepper

Eplerösti:
4-6 poteter
1 stort eple
1 ts salt
1/4 ts pepper

Del kyllingen i biter og ha på salt.
Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm.
Brunes i ca 1 minutt.
Skru ned varmen og tilsett finhakket løk.
Fres til løken blir blank.
Ta av noen basilikumblader til pynt og hakk resten.
Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumen i gryten.
Rør om og fres i et par minutter.
Deretter tilsettes 2 1/2 dl av vinen.
Ta et par tak med pepperkvernen, legg på lokk og la det syde på svak varme i 30 minnutter.
Press sitronen og bland saften sammen med eggeplommene.
Rør melet jevnt i resten av vinen.
Ta opp kyllingen og sil kraften i en ny kjele.
Kok opp og rør inn melblandingen.
Rør til sausen blir jevn og glatt.
Ta kjelen av varmen og rør inn eggeblandingen og resten av basilikumen.
Skrell potet og eple og riv det grovt.
Bland godt og tilsett salt og pepper.
Stek små pletter i smør.
Hell sausen over kyllingen og server med asparges og rösti.
Pynt med basilkumblader.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-19 12:22    Tittel: Svar med Sitat

En mer eksotisk variant.

MARINERT KYLLING MED GRØNNSAKSRIS:
4 p

4 kyllingfileter

MARINADE:
Saften av 1 sitron
4 ss Demerarasukker
2 ss tomatpuré
1 ss sennepspulver

GRØNNSAKSRIS:
4 porsjoner ris (ta den du liker best)
1 dl maiskorn
2 dl små. fine brokkolibuketter
1 rød paprika
1 ts karri
Salt

Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over kyllingen. La det stå i kjøleskapet i minst 3 timer.
Brune kyllingen i pannen og stek i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.
Kok ris som det står på pakken.
Skjær paprika i små terninger.
Fres brokkoli i olje og karri til den blir myk.
Tilsett paprika og mais og la det bli vamt.
Bland med den ferdig kokte risen.

Serveres med grønn salat og eventuelt rømmedressing.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-19 12:47    Tittel: Svar med Sitat

Enda en kyllingrett som frister blid !
Men hva er Demerarasukker?
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-19 13:07    Tittel: Svar med Sitat

Så det var flere som ikke visste det? glad

Jeg googlet... og tror nå at det er urafinert brunt sukker, råsukker heter det kanskje også.
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-19 13:37    Tittel: Svar med Sitat

Mrs. Darcy skrev:
Enda en kyllingrett som frister blid !
Men hva er Demerarasukker?


Bare bruk brunt strøsukker blid .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-19 21:17    Tittel: Svar med Sitat

Jeg liker kylling! sikle
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-06 10:38    Tittel: Kylling i form Svar med Sitat

Enklere rett finnes knapt. Kjempegod er den også. Jeg laget den på hyttetur, men den passer også til formelle og uformelle sammenkomster.

KYLLING I FORM:
4 p

1 1/2 - 2 ferdig grillet kylling
150 g druer
1 pk kremost (her velger du det du liker best, hvitløk, krydder, urter osv)
3 dl kremfløte

Del kyllingen i bryst og lår og legg den i en ildfast form.
Bland inn druene.
Legg på små klatter av kremost, og hell over fløten.
Stekes på 200 grader i 10-15 minutter.

Serveres med ris og salat.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-03-06 21:14    Tittel: Svar med Sitat

Åh, det der kunne til og med jeg klart å lage. Den får stå til neste gang Gubben blir borte noen dager.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-03-15 14:42    Tittel: For den som elsker hvitløk Svar med Sitat

Kylling med 40 hvitløksfedd!! matklar
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-28 09:34    Tittel: Kyllingfilet med eple og bacon Svar med Sitat

Denne bare MÅ prøves. enig

KYLLINGFILET MED EPLE OG BACON:
4p

4 kyllingfileter
1 ss olje
2 fedd hakket hvitløk
2 ss sennep
1/2 ts pepper
1 eple
1 ss brunt sukker
4 skiver bacon

Bland olje, sennep, hvitløk pg pepper til en marinade.
Legg kyllingen i en pose og hell over marinaden.
La det stå et par timer i kjøleskap.
Del eplet i skiver, dryss på sukker og legg dem i en ildfast form.
Surr baconskiver rundt kyllingfietene og legg dem over eplene.
Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter.
Serveres med ris og frisk salat.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-03-28 09:46    Tittel: Svar med Sitat

matklar
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group