Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-08 10:49 Tittel: Kylling |
|
|
Litt arbeid med denne, men det er absolutt verdt det .
BASILIKUMKYLLING MED EPLERÖSTI:
3-4 p
1 fersk kylling
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 potte basilikum
1 sitron
3 eggeplommer
3 dl hvitvin
1 1/2 ss hvetemel
3/4 dl olivenolje
Salt/pepper
Eplerösti:
4-6 poteter
1 stort eple
1 ts salt
1/4 ts pepper
Del kyllingen i biter og ha på salt.
Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm.
Brunes i ca 1 minutt.
Skru ned varmen og tilsett finhakket løk.
Fres til løken blir blank.
Ta av noen basilikumblader til pynt og hakk resten.
Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumen i gryten.
Rør om og fres i et par minutter.
Deretter tilsettes 2 1/2 dl av vinen.
Ta et par tak med pepperkvernen, legg på lokk og la det syde på svak varme i 30 minnutter.
Press sitronen og bland saften sammen med eggeplommene.
Rør melet jevnt i resten av vinen.
Ta opp kyllingen og sil kraften i en ny kjele.
Kok opp og rør inn melblandingen.
Rør til sausen blir jevn og glatt.
Ta kjelen av varmen og rør inn eggeblandingen og resten av basilikumen.
Skrell potet og eple og riv det grovt.
Bland godt og tilsett salt og pepper.
Stek små pletter i smør.
Hell sausen over kyllingen og server med asparges og rösti.
Pynt med basilkumblader. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-19 12:22 Tittel: |
|
|
En mer eksotisk variant.
MARINERT KYLLING MED GRØNNSAKSRIS:
4 p
4 kyllingfileter
MARINADE:
Saften av 1 sitron
4 ss Demerarasukker
2 ss tomatpuré
1 ss sennepspulver
GRØNNSAKSRIS:
4 porsjoner ris (ta den du liker best)
1 dl maiskorn
2 dl små. fine brokkolibuketter
1 rød paprika
1 ts karri
Salt
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over kyllingen. La det stå i kjøleskapet i minst 3 timer.
Brune kyllingen i pannen og stek i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.
Kok ris som det står på pakken.
Skjær paprika i små terninger.
Fres brokkoli i olje og karri til den blir myk.
Tilsett paprika og mais og la det bli vamt.
Bland med den ferdig kokte risen.
Serveres med grønn salat og eventuelt rømmedressing. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-19 12:47 Tittel: |
|
|
Enda en kyllingrett som frister !
Men hva er Demerarasukker? _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-02-19 13:07 Tittel: |
|
|
Så det var flere som ikke visste det?
Jeg googlet... og tror nå at det er urafinert brunt sukker, råsukker heter det kanskje også. _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-19 13:37 Tittel: |
|
|
Mrs. Darcy skrev: | Enda en kyllingrett som frister !
Men hva er Demerarasukker? |
Bare bruk brunt strøsukker . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-19 21:17 Tittel: |
|
|
Jeg liker kylling! _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-06 10:38 Tittel: Kylling i form |
|
|
Enklere rett finnes knapt. Kjempegod er den også. Jeg laget den på hyttetur, men den passer også til formelle og uformelle sammenkomster.
KYLLING I FORM:
4 p
1 1/2 - 2 ferdig grillet kylling
150 g druer
1 pk kremost (her velger du det du liker best, hvitløk, krydder, urter osv)
3 dl kremfløte
Del kyllingen i bryst og lår og legg den i en ildfast form.
Bland inn druene.
Legg på små klatter av kremost, og hell over fløten.
Stekes på 200 grader i 10-15 minutter.
Serveres med ris og salat. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-03-06 21:14 Tittel: |
|
|
Åh, det der kunne til og med jeg klart å lage. Den får stå til neste gang Gubben blir borte noen dager. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-28 09:34 Tittel: Kyllingfilet med eple og bacon |
|
|
Denne bare MÅ prøves.
KYLLINGFILET MED EPLE OG BACON:
4p
4 kyllingfileter
1 ss olje
2 fedd hakket hvitløk
2 ss sennep
1/2 ts pepper
1 eple
1 ss brunt sukker
4 skiver bacon
Bland olje, sennep, hvitløk pg pepper til en marinade.
Legg kyllingen i en pose og hell over marinaden.
La det stå et par timer i kjøleskap.
Del eplet i skiver, dryss på sukker og legg dem i en ildfast form.
Surr baconskiver rundt kyllingfietene og legg dem over eplene.
Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter.
Serveres med ris og frisk salat. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-03-28 09:46 Tittel: |
|
|
_________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
|