En veranda som kan brukes hele året


Fisk

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-27 12:34    Tittel: Fisk Svar med Sitat

Disse fiskekakene er litt annerledes, men faller nok i smak.

FISKEKAKER M/ASIATISK SMAK:
4 p

1 kg fiskefilet (sei, hyse el. torsk)
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 vårløk
2 ss grovhakket persille el. dill
1 ts revet, frisk ingefær
Skall av 1 sitron (kun det gule)
2 1/2 dl melk

Del fisken i mindre biter og og ha den i en food-prossesor sammen med alt det tørre.
Spe med melken.
Form til kaker og stek på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Serveres med rotmos og rømmesaus.
Til rotmosen bruker du poteter, gulrøtter, sellrirot og kålrot.
Lages som potetstappe.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Rigmor
Kjenning


Ble Medlem: 23 Feb 2007
Innlegg: 66
Bosted: Østlandet

InnleggSkrevet: 2007-02-27 12:50    Tittel: Svar med Sitat

Nam, hjemmelaga fiskekaker er godt. Er vant til mye fiskemat, er jo vokst opp i nord. Synd jeg ikke har tilgang på fersk fisk her som jeg bor nå. Hadde vært moro å prøvd disse fiskekakene dine, Lisbeth. blid
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-27 21:37    Tittel: Svar med Sitat

Minsta fikk være med og lage fiskekaker på barnehagen. Siden har hun ikke spist sånne.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-21 10:39    Tittel: Seibiff Svar med Sitat

En annen vri på den trauste, norske varianten.

SEIBIFF PÅ ITALLIENSK:
2 p

350-400g sefilet fra nakken
12 salvieblad

MARINADE

4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Salt, pepper
4 skiver parmaskinke
3 ss strøkavring
1/2 håndfull grovhakket bladpersille

2 pk aspargesbønner el 2 brokkoli
4 ansjosfileter av Middelhavstypen
2 fedd hvitløk
1/2 håndfull bladpersille
4 ss olivenolje
Salt, pepper
1 ss sitronsaft

Skjær fileten i 4 like store stykker.
Legg den i en bolle, ha på halvparten av salviebladene.
Bland sammen marinaden og hell den over fisken.
Settes i kjøleskapet i et par timer.
Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt.
Legg et salvieblade på hvert stykke og rull så en skive parmaskinke rundt.
Legg fisken i en ildfast form, strø på kavring og hell over marinaden.
Stek ved 170 grader i 12 minutter.
Dryss over grovhakket persille.
Forvell bønner/brokkoli i lettsaltet vann i 3-4 minutter, deretter i kaldt vann.
Finhakk resten av ingrediensene og fres dem i olje et par minutter.
Tilsett bønner/brokkoli og la det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Serveres med godt brød eller kokte poteter.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-03-21 15:39    Tittel: Svar med Sitat

De fiskekakene skal jeg prøve!
_________________
Ikke si at det er umulig!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group