Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-03-01 10:52 Tittel: Skalldyr |
|
|
En god rett for å feire at våren er her .
BLÅSKJELL M/RISOTTO:
4 p
1 kg blåskjell
1 ss olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
3 dl tørr hvitvin
Dill
3 dl aborioris (risottoris)
3 sjalottløk
1 fennikel
1 rød chili
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 dl tørr hvitvin
8 dl grønnsaksbuljong + kraften fra skjellene
Safran
2 ss smør
Salt/pepper
Skyll skjellene godt og kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg.
Surr hvitløken i olje, tilsett 3-4 dillkvister, vin og blåskjell.
Legg på lokk og damp i 4-5 minutter. Rist på kjelen innimellom.
Kast skjell som ikke har åpnet seg, og sil av kraften.
Ta skjellmaten ut av skjellet, men spar noen til pynt.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og fennikel.
Fres i olje til løken blir blank.
Tilsett ris og la surre i et par minutter før vinen tilsettes.
Rør hele tiden mens vinen koker inn.
Tilsett 1/4 av buljong og kraft av gangen og la koke inn før du tilsetter mer væske.
Tilsett safran sammen med siste del av kraften. Koketid er ca 20 minutter.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Vend så inn finhakket dill og blåskjellene.
Server gjerne godt brød til. _________________ Lisbeth. |
|