Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-07 21:07 Tittel: Dessert |
|
|
Denne isen er nesten hjemmelaget. Den kan lages fra grunnen også, men den er like god som beskrevet her.
LIKØRIS:
Bruk en god vaniljeis. (Min favoritt er Diplom Royal)
Sett den på kjøkkenbenken og la den bli myk.
Ha den over i kjøkkenmaskinen og smak til med egglikør. Her er det personlig smak som avgjør. Noen liker den svak, andre sterk. Prøv deg fram.
Denne isen smaker utrolig godt til varme bær. De som synes isen er for svak, kan jo helle litt over desserten . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2006-12-07 21:10 Tittel: |
|
|
Høres urolig godt ut!!
Skal isen være softismyk når den serveres?? For den blir vel kornete dersom man fryser den igjen?
Skal legge ut oppskrift på hjemmelaget konjakkis når jeg klarer å finne den .
Den er også veldig god! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-08 09:29 Tittel: |
|
|
Isen skal fyses, og den blir ikke veldig kornete.
Den blir uansett ikke så hard igjen p.g.a. spriten, så ikke la den stå ute like lenge som vanlig is. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-26 22:53 Tittel: |
|
|
Denne desserten prøvde jeg ut på gjestene 1. juledag, og den ble tatt vel imot. Ikke rart forresten .
CRÉME CASSONADE M/ANANAS:
6 p.
1 dl sukker
3 dl fløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
1 ananas
1 dl sukker
75 g hakkede pistasjenøtter
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang. (Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene) Avkjøl. Rør inn sammenvispede eggeplommer. Sil og ha i porsjonsformer. Avkjøl.
Skjær ananasen i båter og stek i smør/margarin. Ha over sukker og la det karamelliseres. Dryss over nøttene. Serveres ved siden av puddingen, gjerne med en god portvin. NYDELIG jepp: . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-29 12:50 Tittel: |
|
|
Dette er en skikkelig "bombe", noe som passer godt nå som nyttårsaften nærmer seg jepp: . Lett å lage er den også.
SJOKOLADEMOUSSE:
6-8 p.
200 g mørk kokesjokolade (helst 70%)
4 eggeplommer
5 dl kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad.
Pisk inn eggeplommene
Vend inn pisket krem. (Ikke pisk kremen for mye. Da blir moussen kornete).
Hell over i porsjonsglass og sett kjølig noen timer.
Server med pisket krem og vaniljesaus, og skjær opp forskjellig frukt som gjestene kan bruke som topping. Smaker himmelsk . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-14 12:32 Tittel: |
|
|
Hjemmelaget konjakkis
5 eggeplommer
100 gr sukker
1/2 dl konjakk
5 dl kremfløte
1 dl hakket sjokolade
1 dl hakkede nøtter
Pisk tykk eggedosis av eggeplommer, konjakk og sukker (3-4 min). Pisk krem og bland sammen med hakkede nøtter og sjokolade. La fryse over natten. Ta isen ut ca 20 min før servering.
Isen kan serveres med varm sjokoladesaus:
1 dl fløte
1 dl hakket sjokolade
Varm opp fløten, smelt inn sjokoladen uten at det koker. _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-14 16:52 Tittel: |
|
|
Skal si du har vært flittig i dag, Mrs Darcy jepp: .
Må prøve både denne og de andre oppskriftene dine. Alt ser kjempegodt ut! _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-01-15 17:20 Tittel: |
|
|
Jeg kjenner midjemålet vokser bare ved tanken på alt dette! _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-26 21:30 Tittel: |
|
|
Flott, nydelig og litt annerledes dessert når du vil imponere litt.
BAKT ANANAS MED CHILI:
4 p
1 fersk ananas
2 røde chili
300 g sukker
1 vaniljestang
1/2 l vann
1 beger Crème fraîche
3 egg
200 g diverse nøtter
1 ts kanel
Sitron
Stivpisk crème fraîche og sukker.
Pisk eggene og bland alt med kanel.
Smak til med sitronsaft.
Fryses.
Skrell ananasen og del den i serveringsbiter.
Legges i en ildfast form.
Kok opp sukker, vaniljestang og vann og hell over ananasen.
Strimle chili uten frø og bland med ananasen.
Bakes i ovn ved 180 grader i 20 minutter.
Rist hakkede nøtter i tørr stekepanne.
Server ananasen med kanelisen og et dryss av nøtter. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-19 15:37 Tittel: Pizza som dessert! |
|
|
Denne kommer folk garantert til å huske jepp: .
FRUKTPIZZA:
8 p
1 pk Soft tortillas
200 g Philadelphia light
2 ss melis
Saft og revet skall av 1 lime
1 mango i terninger
4 kiwi i skiver
1/2 kurv jordbær
100-150 g hvit Dronningsjokolade, revet.
Sett stekeovnen på grill.
Legg lefsene på stekebrett med bakepapir og sikt melis over.
Sett dem øverst i ovnen til melisen karamelliseres. Følg med så de ikke blir brent!!
Bland osten med limejuice, limeskall og 2 ss melis. Fordel dette på pizzaene.
Legg på frukten og strø over sjokoladen.
Du kan selvfølgelig bruke annen frukt og mørk sjokolade hvis du liker det bedre. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-02-19 15:46 Tittel: |
|
|
Kult!
Men lefsene skal taes ut av ovnen før fyllet blir lagt på?
Altså... stekt eller ustekt pizzafyll? _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-19 15:55 Tittel: |
|
|
Lurte på det samme !
Men tipper at fyllet ikke skal steikes.... _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-19 21:19 Tittel: |
|
|
Åh, dette så skikkelig fristende ut! Lurer på om jeg får hivd ut Gubben og kuppet kjøkkenet en dag. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-19 23:03 Tittel: |
|
|
Vivan skrev: | Kult!
Men lefsene skal taes ut av ovnen før fyllet blir lagt på?
Altså... stekt eller ustekt pizzafyll? |
Lefsene skal ut av ovnen før fyllet has på. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
|