En veranda som kan brukes hele året


Asiatisk

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-13 22:26    Tittel: Asiatisk Svar med Sitat

Hørte rykter om at noen ønsket seg asiatiske oppskrifter, og da var det bare en ting å gjøre god .

KALKUNSATAY MED COUSCOUS:
4 p

1 kalkunfilet i strimler
Trespyd (legges i bløt 1/2 time før bruk)

Marinade/saus:
3-4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3-4 cm frisk ingefær
2 små vårløk
4 ss olivenolje
3 ss kokosmasse
Ørlite Tabasco
2 1/2 dl kokosmelk
2 ts brunt sukker

Couscous:
250 g couscous
2 1/2 dl kokende vann
2 ss smør
1 liten, hakket rødløk
1-2 fedd finhakket hvitløk
3/4 ts malt koriander
Litt safran el gurkemeie
2 ss korinter

Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Skrell ingefær og riv fint.
Finhakk vårløk.
Varm olje med kokos i pannen.
Tilsett all løken og ingefær og fres det noen minutter på svak varme.
Tilsett Tabasco, kokosmelk og sukker, og kok opp under omrøring.
Kjør alt sammen i en food-prosesssor.
Træ kalkunen på spydene og legg dem i en form.
Hell marinaden over så alt blir dekket, og la det stå kaldt natten over.
Tørk av mesteparten av marinaden før steking.
Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i ovnen.
Stekes på 250 grader i noen minutter på hver side.
Ha couscous i en bolle og hell på kokende vann. La det svelle noen minutter.
Fres løk og krydder i smøret og rør det inn i couscousen.
Dryss over korinter og litt rødløk.
Bruk resten av marinaden som saus
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-13 22:41    Tittel: Svar med Sitat

Her kommer en til.

THAI-WOK:
2 p

2 kyllingfilet i strimler
1 løk i båter
1 rød paprika i strimler
2 fedd hvitløk i tynne skiver
1 ss finhakket, frisk ingefær
2 ts sukker
3 ss asiatisk fiskesaus
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
2 dl hønsebuljong
1 dl kokosmelk
Strimlet vårløk til pynt.

Stek kyllingen i smør til det blir jevnt hvitt.
Ha i grønnsakene og stek litt videre.
Tilsett sukker, fiskesaus, soyasaus og pepper.
Spe med buljong og melk.
Smak til og pynt med vårløk.
Serveres med jasminris.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-13 22:48    Tittel: Svar med Sitat

Yummy!!!!
Elsker asiatisk mat!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-13 23:00    Tittel: Svar med Sitat

...og enda en god .

AUBERGINE-OG KJØTTFORM:
6 p

2 auberginer
1/2 ts salt
1 ss margarin

Fyll:
1 kg lammekjøttdeig
1 hakket løk
2 ss margarin
1/2 dl pinjekjerner
6 friske sjampinjonger
1/4 ts malt kanel
1 ts paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts pepper

Yoghurt-og myntesaus:
3 dl yoghurt naturell
1 eggehvite
1 ss hvetemel
2 ss finhakket, frisk mynte
2 fedd finhakket hvitløk
4 ts salt
1/2 ss margarin
1/2 dl kjøttbuljong

Del auberginen i 1 cm tykke skiver, strø på salt og la det trekke i 5 minutter.
Ta bort salt og væske og pensle med smeltet smør.
Stek skivene til de er lett brune på begge sider.
Stek kjøttdeigen og løken i smør.
Ta ut kjøttet og rist pinjekjernene i pannen og hell dem så over kjøttet.
Skjær soppen i biter, brun den i pannen og bland den med kjøttet sammen med krydderet.
Legg auberginskiver og kjøttfyll lagvis i en ildfast form med auberginer øverst.
Bland sammen yoghurt, eggehvite, mel, mynte og salt.
Piskes i 3-4 minutter.
Stek hvitløk i margarin og tilsett buljong.
Rør dette inn i yoghurtblandingen, og hell over i en kjele.
Varm opp og kok i 5 minutter.
Hell sausen over i den ildfaste formen og stek i 20 minutter på 200 grader.
Pyntes med ristede pinjekjerner og serveres med ris.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-13 23:03    Tittel: Svar med Sitat

sikle
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-13 23:16    Tittel: Svar med Sitat

Tar av litt nå juhu .

STEKTE NUDLER MED SVINEKJØTT:
2 p

300 g svinekjøtt i strimler
3 ss soyaolje
1 ss hakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
300 g risnudler
4 ss tofu i terninger
1 ts syltet nepe
2 ss asiatisk fiskesaus
2 ss tamarindsaus
1 ss østerssaus
1 ss sukker
1/2 purre i 3 cm biter
2 dl ferske bønnespirer
1 ts chilipulver
3 ss hakkede peanøtter

Legg nudlene i lunkent vann i 5 minutter og sil så av vannet.
Stek kjøtt og tofu raskt i varm olje.
Tilsett all løken etter 1 minutt, og stek videre et par minutter. Rør av og til.
Ha i nudler, sausene, nepe og sukker. Rør jevnlig.
Tilsett chili, purre og bønnespirer.
Trekk pannen av varmen og bland godt.
Dryss over nøttene og gjerne litt sitronsaft.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-14 00:19    Tittel: Svar med Sitat

Tusen, tusen takk blid.
_________________
Ikke si at det er umulig!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-14 10:08    Tittel: Svar med Sitat

nam

Jeg begynner å bli veldig, veldig glad for at det ikke er jeg som lager maten her i huset. Det skulle blitt travelt for meg, det.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-14 22:21    Tittel: Svar med Sitat

Satser på at dere tåler en i dag også fnis .

CHILILAM I FILODEIG:
4 p

2 ss peanøttolje
4 ss finhakket løk
200 g malt lammekjøtt
3 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket grønn chili
1 ss revet ingefær
1/4 ts gurkemeie
1 klype revet muskat
2 ss vann
1 ss hakket koriander
Salt/pepper
1 ts sitronsaft
6 filoark
2 ss smeltet smør

Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er myk.
Ha i kjøtt, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat.
Stek i 3 minutter.
Tilsett vann og la blandingen surre på svak varme under lokk i 10 minutter.
Ta pannen av varmen og tilsett koriander og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper.
Del filoarkene diagonalt så det blir 12 trekanter og legg litt lammeblanding på hvert ark.
Lag pakker og pensle med smeltet smør.
Legg pakkene på stekebrett med bakepapir og stek i 10 minutter på 180 grader.
Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter.
Serveres med sataysaus og ris.

SATAYSAUS:
4 p

3 ss peanøttolje
1 ss finhakket chili
10 finhakkede sjalottløk
1 ss malte koriander
1 finhakket sitrongress
5 dl kokosmelk
3 ss sukker
1 klype salt
3 ss peanøttsmør
100 g hakkede peanøtter

Varm olje i en panne og fres chili, løk, koriander og sitrongress til løken blir myk.
Ha i resten av ingrediensene og kok i 10 minutter til sausen tykner.
Tilsett vann hvis den blir for tykk.
Ha sausen i en bolle og dryss nøtter over.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-14 22:41    Tittel: Svar med Sitat

Dette her må jeg skrive ut og ta med når jeg skal handle. Skal prøve noe til helga. Takk for alle flotte oppskrifter.
_________________
Ikke si at det er umulig!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-15 12:02    Tittel: Svar med Sitat

Si fra hvis dere blir lei jepp: .

SCAMPI I SPICY KYLLINGBULJONG:
4 p

1 rød chili
2 sitrongress
1 bit frisk ingefær
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 l kyllingbuljong
16 scampi
200 g hvit fisk (breiflabb, steinbit)
2 lime
2 ss brunt sukker
1 ss asiatisk fiskesaus
300 g blandede grønnsaker (shitakesopp, sukkererter, brokkoli eller det du har i huset)

Grovhakk chili, sitrongress, hvitløk og ingefær og kjør det til en grov masse i food-prosessor.
Bland dette med buljongen og kok det opp.
Tilsett saften fra 1 lime, fiskesaus og sukker.
La det småputre noen minutter og juster smaken som du liker det.
Rens scampi og skjær fisk og grønnsaker i terninger.
Legg i fisk, scampi og grønnsaker, og la det hele putre videre i 2 minutter.
Server straks og skjær opp den andre limen i båter og la hver og en skvise over suppen.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-15 12:07    Tittel: Svar med Sitat

Lisbeth skrev:
Si fra hvis dere blir lei jepp: .


Tror aldri jeg blir lei av matoppskrifter danse !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-15 14:32    Tittel: Svar med Sitat

Lei, nei! blomst Legg ut dine herlige oppskrifter med friskt mot, Lisbeth!

De som ikke har lyst til å lese oppskrifter, kan jo bare hoppe over dem. Det blir aldri noe problem! smil
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-15 20:50    Tittel: Svar med Sitat

Jeg leser dem, men helst like etter middag, for da blir jeg ikke så slevete rundt munnen. glis
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group