Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 22:26 Tittel: Asiatisk |
|
|
Hørte rykter om at noen ønsket seg asiatiske oppskrifter, og da var det bare en ting å gjøre .
KALKUNSATAY MED COUSCOUS:
4 p
1 kalkunfilet i strimler
Trespyd (legges i bløt 1/2 time før bruk)
Marinade/saus:
3-4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3-4 cm frisk ingefær
2 små vårløk
4 ss olivenolje
3 ss kokosmasse
Ørlite Tabasco
2 1/2 dl kokosmelk
2 ts brunt sukker
Couscous:
250 g couscous
2 1/2 dl kokende vann
2 ss smør
1 liten, hakket rødløk
1-2 fedd finhakket hvitløk
3/4 ts malt koriander
Litt safran el gurkemeie
2 ss korinter
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Skrell ingefær og riv fint.
Finhakk vårløk.
Varm olje med kokos i pannen.
Tilsett all løken og ingefær og fres det noen minutter på svak varme.
Tilsett Tabasco, kokosmelk og sukker, og kok opp under omrøring.
Kjør alt sammen i en food-prosesssor.
Træ kalkunen på spydene og legg dem i en form.
Hell marinaden over så alt blir dekket, og la det stå kaldt natten over.
Tørk av mesteparten av marinaden før steking.
Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i ovnen.
Stekes på 250 grader i noen minutter på hver side.
Ha couscous i en bolle og hell på kokende vann. La det svelle noen minutter.
Fres løk og krydder i smøret og rør det inn i couscousen.
Dryss over korinter og litt rødløk.
Bruk resten av marinaden som saus _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 22:41 Tittel: |
|
|
Her kommer en til.
THAI-WOK:
2 p
2 kyllingfilet i strimler
1 løk i båter
1 rød paprika i strimler
2 fedd hvitløk i tynne skiver
1 ss finhakket, frisk ingefær
2 ts sukker
3 ss asiatisk fiskesaus
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
2 dl hønsebuljong
1 dl kokosmelk
Strimlet vårløk til pynt.
Stek kyllingen i smør til det blir jevnt hvitt.
Ha i grønnsakene og stek litt videre.
Tilsett sukker, fiskesaus, soyasaus og pepper.
Spe med buljong og melk.
Smak til og pynt med vårløk.
Serveres med jasminris. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-13 22:48 Tittel: |
|
|
Yummy!!!!
Elsker asiatisk mat! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 23:00 Tittel: |
|
|
...og enda en .
AUBERGINE-OG KJØTTFORM:
6 p
2 auberginer
1/2 ts salt
1 ss margarin
Fyll:
1 kg lammekjøttdeig
1 hakket løk
2 ss margarin
1/2 dl pinjekjerner
6 friske sjampinjonger
1/4 ts malt kanel
1 ts paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
Yoghurt-og myntesaus:
3 dl yoghurt naturell
1 eggehvite
1 ss hvetemel
2 ss finhakket, frisk mynte
2 fedd finhakket hvitløk
4 ts salt
1/2 ss margarin
1/2 dl kjøttbuljong
Del auberginen i 1 cm tykke skiver, strø på salt og la det trekke i 5 minutter.
Ta bort salt og væske og pensle med smeltet smør.
Stek skivene til de er lett brune på begge sider.
Stek kjøttdeigen og løken i smør.
Ta ut kjøttet og rist pinjekjernene i pannen og hell dem så over kjøttet.
Skjær soppen i biter, brun den i pannen og bland den med kjøttet sammen med krydderet.
Legg auberginskiver og kjøttfyll lagvis i en ildfast form med auberginer øverst.
Bland sammen yoghurt, eggehvite, mel, mynte og salt.
Piskes i 3-4 minutter.
Stek hvitløk i margarin og tilsett buljong.
Rør dette inn i yoghurtblandingen, og hell over i en kjele.
Varm opp og kok i 5 minutter.
Hell sausen over i den ildfaste formen og stek i 20 minutter på 200 grader.
Pyntes med ristede pinjekjerner og serveres med ris. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-02-13 23:03 Tittel: |
|
|
_________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 23:16 Tittel: |
|
|
Tar av litt nå .
STEKTE NUDLER MED SVINEKJØTT:
2 p
300 g svinekjøtt i strimler
3 ss soyaolje
1 ss hakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
300 g risnudler
4 ss tofu i terninger
1 ts syltet nepe
2 ss asiatisk fiskesaus
2 ss tamarindsaus
1 ss østerssaus
1 ss sukker
1/2 purre i 3 cm biter
2 dl ferske bønnespirer
1 ts chilipulver
3 ss hakkede peanøtter
Legg nudlene i lunkent vann i 5 minutter og sil så av vannet.
Stek kjøtt og tofu raskt i varm olje.
Tilsett all løken etter 1 minutt, og stek videre et par minutter. Rør av og til.
Ha i nudler, sausene, nepe og sukker. Rør jevnlig.
Tilsett chili, purre og bønnespirer.
Trekk pannen av varmen og bland godt.
Dryss over nøttene og gjerne litt sitronsaft. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-14 00:19 Tittel: |
|
|
Tusen, tusen takk . _________________ Ikke si at det er umulig! |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-14 10:08 Tittel: |
|
|
Jeg begynner å bli veldig, veldig glad for at det ikke er jeg som lager maten her i huset. Det skulle blitt travelt for meg, det. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-14 22:21 Tittel: |
|
|
Satser på at dere tåler en i dag også .
CHILILAM I FILODEIG:
4 p
2 ss peanøttolje
4 ss finhakket løk
200 g malt lammekjøtt
3 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket grønn chili
1 ss revet ingefær
1/4 ts gurkemeie
1 klype revet muskat
2 ss vann
1 ss hakket koriander
Salt/pepper
1 ts sitronsaft
6 filoark
2 ss smeltet smør
Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er myk.
Ha i kjøtt, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat.
Stek i 3 minutter.
Tilsett vann og la blandingen surre på svak varme under lokk i 10 minutter.
Ta pannen av varmen og tilsett koriander og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper.
Del filoarkene diagonalt så det blir 12 trekanter og legg litt lammeblanding på hvert ark.
Lag pakker og pensle med smeltet smør.
Legg pakkene på stekebrett med bakepapir og stek i 10 minutter på 180 grader.
Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter.
Serveres med sataysaus og ris.
SATAYSAUS:
4 p
3 ss peanøttolje
1 ss finhakket chili
10 finhakkede sjalottløk
1 ss malte koriander
1 finhakket sitrongress
5 dl kokosmelk
3 ss sukker
1 klype salt
3 ss peanøttsmør
100 g hakkede peanøtter
Varm olje i en panne og fres chili, løk, koriander og sitrongress til løken blir myk.
Ha i resten av ingrediensene og kok i 10 minutter til sausen tykner.
Tilsett vann hvis den blir for tykk.
Ha sausen i en bolle og dryss nøtter over. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-14 22:41 Tittel: |
|
|
Dette her må jeg skrive ut og ta med når jeg skal handle. Skal prøve noe til helga. Takk for alle flotte oppskrifter. _________________ Ikke si at det er umulig! |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-15 12:02 Tittel: |
|
|
Si fra hvis dere blir lei jepp: .
SCAMPI I SPICY KYLLINGBULJONG:
4 p
1 rød chili
2 sitrongress
1 bit frisk ingefær
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 l kyllingbuljong
16 scampi
200 g hvit fisk (breiflabb, steinbit)
2 lime
2 ss brunt sukker
1 ss asiatisk fiskesaus
300 g blandede grønnsaker (shitakesopp, sukkererter, brokkoli eller det du har i huset)
Grovhakk chili, sitrongress, hvitløk og ingefær og kjør det til en grov masse i food-prosessor.
Bland dette med buljongen og kok det opp.
Tilsett saften fra 1 lime, fiskesaus og sukker.
La det småputre noen minutter og juster smaken som du liker det.
Rens scampi og skjær fisk og grønnsaker i terninger.
Legg i fisk, scampi og grønnsaker, og la det hele putre videre i 2 minutter.
Server straks og skjær opp den andre limen i båter og la hver og en skvise over suppen. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-15 12:07 Tittel: |
|
|
Lisbeth skrev: | Si fra hvis dere blir lei jepp: . |
Tror aldri jeg blir lei av matoppskrifter ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-02-15 14:32 Tittel: |
|
|
Lei, nei! Legg ut dine herlige oppskrifter med friskt mot, Lisbeth!
De som ikke har lyst til å lese oppskrifter, kan jo bare hoppe over dem. Det blir aldri noe problem! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-15 20:50 Tittel: |
|
|
Jeg leser dem, men helst like etter middag, for da blir jeg ikke så slevete rundt munnen. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
|