Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-10 21:28 Tittel: Gjærbakst |
|
|
Disse hvetestengene er utrolig gode, og lettvinte også. Dette er noe de fleste liker, så det er en sikker vinner:
HVETESTENGER:
150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
750 g hvetemel
1 ts salt
FYLL:
1 pk (5 dl) ferdig vaniljekrem
Smelt smør og hell i melken. Rør inn gjær og bland i det tørre..
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
Form deigen til 3 stenger og legg dem på et stekebrett.
Lag en dyp renne langs midten av hver stang. Legg i vaniljekrem.
La stengene etterheve i 20 min.
Pensle med sammenpisket egg og stek stengene på 225 grader i 15-20 min.
Smør på melisglasur og skjær opp i biter på skrå.
Stengene kan også fylles med eplemos i stedet for vaniljekrem.[/b] _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-30 12:12 Tittel: |
|
|
Disse hornene er kjempegode og kan varieres i det uendelige, og de kan godt fryses.
FYLTE HORN:
100 g margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 ts kardemomme
100 g sukker
7-800 g hvetemel
Syltetøy
Perlesukker
Egg
Smelt margarin, tilsett melk, varmes til 37 grader og bland i gjæren.
Bland alt det tørre og tilsett væsken. Elt godt sammen.
La deigen heve i 30 minutter.
Kjevles ut til sirkler og deles opp i snipper. Legg på ønsket syltetøy(jordbær, bringebær, aprikos, plomme etc.) og rull sammen til horn.
Settes på stekebrett og etterheves i 10 minutter.
Pensles med egg og strøs med perlesukker.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-01-30 21:34 Tittel: |
|
|
Jeg simpelthen elsker fersk gjærbakst! Må se og ordne meg stallfri i helgen, så jentene og jeg kan bake. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-15 12:19 Tittel: |
|
|
Disse kan ikke beskrives, men må oppleves .
SKILLINGSBOLLER MED NY VRI:
15 boller
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
90 g sukker
650 g hvetemel
1 ts kardemomme
Fyll:
Vaniljekrem
Hakket sjokolade
Lag deigen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle den ut til et rektangel, ca 2 cm tykk.
Smør på vaniljekrem og dryss på sjokolade. Rull sammen.
Skjær opp i 2 cm biter og legg på stekebrett.
Stekes midt i ovnen på 230 grader i 10-15 minutter.
Vil du lage "vanlige" skillingsboller bytter du ut krem og sjokolade med smeltet smør, sukker og kanel. Perlesukker på toppen. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-15 12:29 Tittel: |
|
|
Lisbeth skrev: | Disse hornene er kjempegode og kan varieres i det uendelige, og de kan godt fryses.
FYLTE HORN:
100 g margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 ts kardemomme
100 g sukker
7-800 g hvetemel
Syltetøy
Perlesukker
Egg
Smelt margarin, tilsett melk, varmes til 37 grader og bland i gjæren.
Bland alt det tørre og tilsett væsken. Elt godt sammen.
La deigen heve i 30 minutter.
Kjevles ut til sirkler og deles opp i snipper. Legg på ønsket syltetøy(jordbær, bringebær, aprikos, plomme etc.) og rull sammen til horn.
Settes på stekebrett og etterheves i 10 minutter.
Pensles med egg og strøs med perlesukker.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter. |
En periode hadde jeg dilla på horn med sjokolade.
La i en bit melkesjokolade og serverte dem varme. Smelta sjokolade inne var skikkelig yummu ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-15 12:54 Tittel: |
|
|
Ååå, og jeg som har kasta ut alt fra klesskapet og skal rydde. Nå fikk jeg mye mer lyst til å bake noe. _________________ Ikke si at det er umulig! |
|
Til Toppen |
|
|
|