En veranda som kan brukes hele året


Gjærbakst

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2006-12-10 21:28    Tittel: Gjærbakst Svar med Sitat

Disse hvetestengene er utrolig gode, og lettvinte også. Dette er noe de fleste liker, så det er en sikker vinner:

HVETESTENGER:

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
750 g hvetemel
1 ts salt

FYLL:

1 pk (5 dl) ferdig vaniljekrem

Smelt smør og hell i melken. Rør inn gjær og bland i det tørre..
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
Form deigen til 3 stenger og legg dem på et stekebrett.
Lag en dyp renne langs midten av hver stang. Legg i vaniljekrem.
La stengene etterheve i 20 min.
Pensle med sammenpisket egg og stek stengene på 225 grader i 15-20 min.
Smør på melisglasur og skjær opp i biter på skrå.

Stengene kan også fylles med eplemos i stedet for vaniljekrem.[/b]
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-30 12:12    Tittel: Svar med Sitat

Disse hornene er kjempegode og kan varieres i det uendelige, og de kan godt fryses.

FYLTE HORN:

100 g margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 ts kardemomme
100 g sukker
7-800 g hvetemel

Syltetøy
Perlesukker
Egg

Smelt margarin, tilsett melk, varmes til 37 grader og bland i gjæren.
Bland alt det tørre og tilsett væsken. Elt godt sammen.
La deigen heve i 30 minutter.
Kjevles ut til sirkler og deles opp i snipper. Legg på ønsket syltetøy(jordbær, bringebær, aprikos, plomme etc.) og rull sammen til horn.
Settes på stekebrett og etterheves i 10 minutter.
Pensles med egg og strøs med perlesukker.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-30 21:34    Tittel: Svar med Sitat

matklar

Jeg simpelthen elsker fersk gjærbakst! Må se og ordne meg stallfri i helgen, så jentene og jeg kan bake.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-15 12:19    Tittel: Svar med Sitat

Disse kan ikke beskrives, men må oppleves nam .

SKILLINGSBOLLER MED NY VRI:
15 boller

100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
90 g sukker
650 g hvetemel
1 ts kardemomme

Fyll:
Vaniljekrem
Hakket sjokolade

Lag deigen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle den ut til et rektangel, ca 2 cm tykk.
Smør på vaniljekrem og dryss på sjokolade. Rull sammen.
Skjær opp i 2 cm biter og legg på stekebrett.
Stekes midt i ovnen på 230 grader i 10-15 minutter.

Vil du lage "vanlige" skillingsboller bytter du ut krem og sjokolade med smeltet smør, sukker og kanel. Perlesukker på toppen.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-15 12:29    Tittel: Svar med Sitat

Lisbeth skrev:
Disse hornene er kjempegode og kan varieres i det uendelige, og de kan godt fryses.

FYLTE HORN:

100 g margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 ts kardemomme
100 g sukker
7-800 g hvetemel

Syltetøy
Perlesukker
Egg

Smelt margarin, tilsett melk, varmes til 37 grader og bland i gjæren.
Bland alt det tørre og tilsett væsken. Elt godt sammen.
La deigen heve i 30 minutter.
Kjevles ut til sirkler og deles opp i snipper. Legg på ønsket syltetøy(jordbær, bringebær, aprikos, plomme etc.) og rull sammen til horn.
Settes på stekebrett og etterheves i 10 minutter.
Pensles med egg og strøs med perlesukker.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter.


En periode hadde jeg dilla på horn med sjokolade.
La i en bit melkesjokolade og serverte dem varme. Smelta sjokolade inne var skikkelig yummu blid !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-15 12:54    Tittel: Svar med Sitat

Ååå, og jeg som har kasta ut alt fra klesskapet og skal rydde. Nå fikk jeg mye mer lyst til å bake noe.
_________________
Ikke si at det er umulig!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group