Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2011-10-28 10:55 Tittel: Ristede gresskarfrø |
|
|
Eller gresskarkjerner, jeg aner egentlig ikke hva man skal kalle dem:
- Rens frøene for gresskarrester. Vask og tørk frøene. Bland litt olje og salt i et litermål eller lignende og sleng frøene oppi. Rør godt rundt, sil av oljesaltblandingen. Fordel frøene i en langpanne med bakepapir i, og sett i ovnen på 120 grader. Vend frøene hvert 15. minutt til de er gyldne. Det skal ta ca. en time.
Når det gjelder forholdet olje/salt må man prøve seg fram. Jeg brukte ca. 2 dl olje og et par teskjeer salt. Jeg har nemlig fått det rådet at jeg skal bruke sjøvann, og det er jo ganske salt.
Jeg syntes at det ble for salt, så nå driver jeg og tester med 5 dl. olje og et par teskjeer salt. Jeg tipper at de uansett ikke overlever så lenge. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2011-10-28 11:24 Tittel: |
|
|
Dette hørtes godt ut! Hvordan smaker de, egentlig? _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2011-10-29 20:37 Tittel: |
|
|
Omtrent som salte nøtter bare litt annerledes. Det er godt! Skåla er nesten tom nå. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Katinka Stamgjest
Ble Medlem: 23 Apr 2008 Innlegg: 267 Bosted: Østlandet
|
Skrevet: 2011-10-29 22:21 Tittel: |
|
|
Takk for tips om gresskarfrø. Det skal testes i år. I fjor misforstod jeg hva som skulle tas vare på, så da ble det ikke spist noe. |
|
Til Toppen |
|
|
|