Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-10 13:25 Tittel: Lettvint til hverdag, helg eller fest |
|
|
MIDDELHAVSPAI:
4 p
150 g griljermel
100 g smeltet smør
2 beger Cottage Cheese
10 sorte oliven
Salt/pepper
6 skiver Parmaskinke
Rucculasalat
Fiken
Bland smøret med melet og trykk det ned i en rund springform (22cm).
Settes kaldt i 20 minutter.
Bland Cottage Cheese med hakkede oliven. Smak til med salt og pepper.
Smør blandingen over brødet i formen. Sett det kjølig til det "setter seg".
Legg på skinke, fiken og ruccula.
Soltørkede tomater kan også brukes i stedet for oliven. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-10 14:43 Tittel: |
|
|
Nå må jeg snart gjøre alvor av å prøve noen av rettene du legger ut her. Det er jo så kjekt at du deler så mange oppskrifter med oss! Tusen takk for det. . |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-01-10 20:19 Tittel: |
|
|
Jeg skal slutte å lese i dette underforumet. Jeg sikler. Tastaturet blir vått. Datamaskinen går og legger seg. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-01-11 03:45 Tittel: |
|
|
:sender et håndkle til Droopy:
Nei, du kan da ikke slutte å lese? Det er jo så mye godt her! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-11 11:37 Tittel: |
|
|
Kjempebra at dere liker oppskriftene. Ta i mot håndkle, Droopy. Du må ikke gå glipp av dette!
KREOLSK KYLLINGSALAT:
4 p
4 kyllingfileter
1 rød chili
2 ss hakket koriander
2 appelsiner
100 g frisk sjampinjong
Friseesalat
Ca 20 stk paranøtter (ev. cashewnøtter)
Skjær kjøttet i tynne strimler. Finhakk chilien, og bland med urtene. Vend kyllingen inn i blandingen. Stek strimlene raskt i smør i varm panne. Skjær av skallet på appelsinen og skjær ut båter uten hinner. Del soppen i skiver. Grovriv salaten og bland alt sammen. Pynt med nøtter. Serveres med godt brød. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-01-11 21:04 Tittel: |
|
|
*legger håndklær overalt og leser trøstig videre* _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-12 21:53 Tittel: |
|
|
Denne retten er kjempegod til såvel kveldskos, som til jente/guttetur.
BIFFSALAT:
6 p
750 g strimlet biffkjøtt
Smør
Salt/pepper
1 1/2 issalat el. blanding av diverse salater
4 små løk
200 g bacon
15 sjampinjonger
Cherrytomater
1 beger lettrømme/kesam
Gressløk
Mariner kjøttet i olje, pepper, paprika, grillkrydder.
Skjær sopp og løk i skiver.
Stek kjøttet i 2-3 minutter.
Fres sopp og løk.
Sprøstek bacon.
Vask salaten og legg den på tallerkener.
Legg på alt det varme. Pynt med cherrytomater.
Ha over rømmedressing etter ønske.
Server med godt brød. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-15 21:27 Tittel: |
|
|
Kjempeenkelt og lettvint uansett anledning.
SAFRANRISOTTO MED KYLLING:
4 p
2 sjalottløk
2 ss olje
3 dl langkornet ris
7 dl hønsebuljong
1 g safran
1 ts salt
3 kyllingbryst
1 pk dypfryste selskapserter
Hakk løken og fres den blank i olje.
Tilsett risen og rør rundt til alt er dekket av olje.
Hell på buljong, safran og salt og kok under i lokk i 10 minutter.
Skjær kyllingen i brede strimler og rør inn sammen med risen,
Kok retten videre i 5 minutter.
Tilsett ertene og kok videre til alt er mørt, ca 3-4 minutter.
Server med godt brød og eventuelt en enkel salat. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-17 14:43 Tittel: |
|
|
Godt med varm, deilig suppe når det endelig har blitt minusgrader ute.
POTET-OG PURRELØKSUPPE:
3-4 p
200 g poteter
1 purre
50 g smør
4 dl melk
2 dl matfløte
1 kyllingbryst
2 dl kyllingkraft/buljong
Salt/pepper
Stek kyllingen på 200 grader i 10 minutter.
Grønnsakene kuttes i terninger og surres litt i smør.
Hell væsken over og kok i 25 minutter.
Hell alt over i en blender og kjør til du får en jevn suppe.
Sil og tilsett smør. (Piskes inn kaldt)
Smak til med salt/pepper.
Del kyllingen i store biter og legg i suppen ved servering.
Godt brød må du ha til. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-17 14:58 Tittel: |
|
|
Elsker kylling i "alle" varianter, så denne oppskriften har jeg allerede skrevet ut ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-19 21:36 Tittel: |
|
|
Lett å lage, lett å spise .
ASIATISK FILET:
4 p
800 g ytrefilet av svin i skiver
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 pk nudler
2 poser teriyakisaus
1 rødløk
1 grønn chili
4 stilker stangselleri
1 rød paprika
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Stek kjøttet fint brunt i brunet smør sammen med rødløk i båter, hakket chili og selleri og paprika i biter.
Etterstek på svak varme i 1-2 minutter.
Kok nudlene etter anvisning.
Bland grønnsakene inn i nudlene sammen med teriyakisausen. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-21 21:53 Tittel: |
|
|
Denne retten er flott hvis du er litt lei av den "vanlige" hverdagsmaten, og den passer også til fest eller uformelle sammenkomster.
GRØNNE SCAMPI M/INGEFÆR OG HVITLØK:
4 p
16 scampi
8 fedd hvitløk
3 ss finhakket ingefær
2 dl sesamolje
1 ts salt
1 bunt koriander
2 ss peanøttolje
1 dl limesaft
Vask scampiene i kaldt vann og legg dem på kjøkkenpapir så de renner godt av.
Ha hvitløk, ingefær, sesamolje, salt og koriander i en food-prosessor, og kjør til det blir en tykk masse.
Bland scampien med denne massen.
Dekk med plast og sett i kjøleskapet i 6 timer.
Varm olje i en wok, og stek scampien til den skifter farge og blir sprø.
Legg dem på et serveringsfat.
Hell til slutt resten av marinaden og limesaften i woken og varm den opp.
Helles over scampien.
Server med ris. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-22 15:31 Tittel: |
|
|
Så lett kan det gjøres, og så godt smaker det .
BIFF OG TAGLIATELLE:
2 p
500 g strimlet biffkjøtt
1 rød paprika
5 store sjampinjonger
1 boks crème fraîche
3 dl fløte
2 ss frisk basilikum
2 ss Dijonsennep
1 ss hvitløksmør
8 nøster tagliatelle
Kok pastaen.
Strimle paprika og sopp.
Stek kjøttet i pannen.
Rør inn sennep og tilsett sopp og paprika.
Rør inn crème fraîche og fløte.
Krydre med basilikum og smak til med salt/pepper.
La det surre i 5-10 minutter.
Ha i hvitløksmøret mot slutten.
Server i dype tallerkner med pasta i bunnen og sausen over.
Godt brød hører med og kanskje en enkel salat. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Vera Verandaens første gjest
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 3154 Bosted: Østlandet
|
Skrevet: 2007-01-24 00:36 Tittel: |
|
|
Jeg har lurt på noe. Hvis jeg sløyfer paprika i rettene, blir de fortsatt brukbare?. Jeg tåler nemlig ikke paprika. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-24 11:43 Tittel: |
|
|
Ikke noe problem å sløyfe paprika. Bruk f.eks squash, gulrøtter eller andre grønnsaker du liker og tåler .
Dette gjelder for de fleste retter egentlig. Er det noe dere ikke har, ikke liker/tåler, så bruk noe annet. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-24 12:38 Tittel: |
|
|
En ny vri på de tradisjonelle pannekakene:
FYLTE PANNEKAKER:
4 p
12 pannekaker
1 purre
1 ts smør/olje
1 beger rømme/kesam
300 g skinke
5 dl revet ost
1 ts tørkede urter (f.eks timian, oregano)
Stek pannekakene.
Finsnitt purre, og surr den i smør/olje.
Rør sammen rømme/kesam, purre, skinke og halvparten av osten.
Legg fyllet på pannekakene og rull sammen.
Legg pannekakene i en smurt ildfast form, og dryss over resten av osten.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 5-6 minutter til osten smelter og blir gyllen.
Server med salat. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-24 12:44 Tittel: |
|
|
Det der høres kjempegodt ut! Jeg ligger litt etter med utprøvingen, men håper å ta inn litt etterhvert . |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-01-24 12:59 Tittel: |
|
|
Jeg ligger kjempelangt etter med utprøvingen. *panikk*
Men en ting har skjedd... jeg har fått masse inspirasjon og mer glede over matlagingen av å lese alle disse tipsene. Bare det er jo supert! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-29 13:46 Tittel: |
|
|
Veldig bra at jeg kan inspirere dere i matlagingnen.
Denne retten kan kanskje virke litt omstendig, men noen ganger har du kanskje mer tid, og da blir nok dette en kjempehit!
CHILICANNELONI:
4 p
12 lasagneplater
500 g cottage cheese naturell
1 finhakket chili
2 ss persille
1/2 ts salt
TOMATSAUS:
1 løk
1 boks hermetiske tomater
1 fedd hvitløk
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 grønnsaksbuljongterning
2 dl revet ost
Kok opp lettsaltet vann og kok lasagneplatene i 2 omganger i 4 minutter.
Bland cottage cheese med chili og krydder.
Ta dem forsiktig opp og legg på 1 ss av osteblandingen.
Rull dem sammen og legg dem ved siden av hverandre i en ildfast form.
Lag tomatsausen.
Kutt løk og ha alle ingrediensene i en food-prosessor unntatt buljongterningen og osten. Kjøres glatt.
Ha alt i en kjele sammen med hakket buljongterning og kok opp.
Helles over pastaen.
Strø revet ost over og gratiner i ovnen på 200 grader i 25 minutter.
Server med grønn salat og brød. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-01-29 22:03 Tittel: |
|
|
Jeg funderer på om min mann kanskje burde få lov til å lese her inne av og til. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-01-29 22:17 Tittel: |
|
|
Droopymannen er selvsagt hjertelig velkommen!
Og han må gjerne registrere seg. Fint med flere menn her! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-29 22:28 Tittel: |
|
|
Takk for ideen, Droopy! At jeg ikke tenkte på det ! Tenk all den gode maten jeg kan få servert jepp:. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-30 11:25 Tittel: |
|
|
Dere er virkelig noen luringer .
Tror det hjelper lite at min kjære får lese oppskrifter her. Han kommer bare til å bli sulten og så må jeg lage jepp: . (Han er håpløs på kjøkkenet, og innrømmer det gjerne!) _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-30 15:08 Tittel: |
|
|
Denne er kanskje litt festfin til hverdags, men man trenger litt fest i hverdagen av og til jepp: .
FYLT KYLLINGFILET:
6 p
6 kyllingfilet
6 soltørkede tomater
Ca. 100 g fetaost
2 ss frisk oregano (ev. andre urter som basilikum, timian, persille)
1 glass pesto
Salt/pepper
Parmesan
La kyllingen ligge en halv time på benken før du tilbereder den.
Legg filetene mellom to lag plast og bank dem til 1/2 cm tykkelse.
Smør på et tynt lag pesto, legg på tomater, ost og krydder.
Rull sammen og legg filetene i en ildfast form.
Dryss over salt/pepper og revet parmesanost.
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.
Disse kan også brukes som tapas. Skjær dem i "kubber" og sett dem på loffskiver eller minirösti. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-30 18:08 Tittel: |
|
|
Hurra! Jeg har faktisk alle ingrediensene til denne retten, så den må jo bare prøves !! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-02-04 12:26 Tittel: |
|
|
Lisbeth skrev: | Denne er kanskje litt festfin til hverdags, men man trenger litt fest i hverdagen av og til jepp: .
FYLT KYLLINGFILET:
6 p
6 kyllingfilet
6 soltørkede tomater
Ca. 100 g fetaost
2 ss frisk oregano (ev. andre urter som basilikum, timian, persille)
1 glass pesto
Salt/pepper
Parmesan
La kyllingen ligge en halv time på benken før du tilbereder den.
Legg filetene mellom to lag plast og bank dem til 1/2 cm tykkelse.
Smør på et tynt lag pesto, legg på tomater, ost og krydder.
Rull sammen og legg filetene i en ildfast form.
Dryss over salt/pepper og revet parmesanost.
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.
Disse kan også brukes som tapas. Skjær dem i "kubber" og sett dem på loffskiver eller minirösti. |
Laga denne retten i går kveld. Serverte pasta (med pesto) og hvitløksbaguetter til. Snakk om suksess ! Dette skal jeg lage mer av!! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-04 21:16 Tittel: |
|
|
Så bra .
Flott å få tilbakemeldinger på det dere har laget.
At dere også liker det er jo absolutt et pluss . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-09 10:36 Tittel: |
|
|
Lettvint og utrolig godt uansett anledning.
FOLIEBAKT INDREFILET:
4 p
450 g indrefilet av svin
1 brokkoli
3 bunter vårløk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
2 dl hvitvin
30 stenfrie, grønne druer
1 ss finhakket, frisk oregano
1 ss finhakket, frisk basilikum
3 ss olivenolje
2 ts Maldon-salt
Riv aluminiumsfolie i 4 like biter (30x60) og brett dobbelt til 30x30 cm.
Brun kjøttet raskt i varm olje i panne.
Lag lange flak av gulrøtter med ostehøvel.
Del resten av grønnsaken i passe biter. Druene skal være hele.
Fordel alt på foliebitene.
Ha over kjøttet og urtene.
Krydre med kvernet pepper og salt.
Brett opp kanten på folien, og hell over 1/2 dl vin på hver foliebit.
Lag et knytte og lukk godt på toppen.
Stekes i ovn eller over grill. (15 minutter, 250 grader)
Server med godt brød, olivenolje og Maldonsalt. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-02-09 11:51 Tittel: |
|
|
Åh! Nam! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
|