En veranda som kan brukes hele året


Lettvint til hverdag, helg eller fest

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-10 13:25    Tittel: Lettvint til hverdag, helg eller fest Svar med Sitat

MIDDELHAVSPAI:
4 p

150 g griljermel
100 g smeltet smør
2 beger Cottage Cheese
10 sorte oliven
Salt/pepper
6 skiver Parmaskinke
Rucculasalat
Fiken

Bland smøret med melet og trykk det ned i en rund springform (22cm).
Settes kaldt i 20 minutter.
Bland Cottage Cheese med hakkede oliven. Smak til med salt og pepper.
Smør blandingen over brødet i formen. Sett det kjølig til det "setter seg".
Legg på skinke, fiken og ruccula.

Soltørkede tomater kan også brukes i stedet for oliven.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-10 14:43    Tittel: Svar med Sitat

Nå må jeg snart gjøre alvor av å prøve noen av rettene du legger ut her. Det er jo så kjekt at du deler så mange oppskrifter med oss! Tusen takk for det. neie.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-10 20:19    Tittel: Svar med Sitat

Jeg skal slutte å lese i dette underforumet. Jeg sikler. Tastaturet blir vått. Datamaskinen går og legger seg. fortvilet
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-01-11 03:45    Tittel: Svar med Sitat

:sender et håndkle til Droopy:

Nei, du kan da ikke slutte å lese? Det er jo så mye godt her! smil
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-11 11:37    Tittel: Svar med Sitat

Kjempebra at dere liker oppskriftene. Ta i mot håndkle, Droopy. Du må ikke gå glipp av dette!

KREOLSK KYLLINGSALAT:
4 p

4 kyllingfileter
1 rød chili
2 ss hakket koriander
2 appelsiner
100 g frisk sjampinjong
Friseesalat
Ca 20 stk paranøtter (ev. cashewnøtter)

Skjær kjøttet i tynne strimler. Finhakk chilien, og bland med urtene. Vend kyllingen inn i blandingen. Stek strimlene raskt i smør i varm panne. Skjær av skallet på appelsinen og skjær ut båter uten hinner. Del soppen i skiver. Grovriv salaten og bland alt sammen. Pynt med nøtter. Serveres med godt brød.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-11 21:04    Tittel: Svar med Sitat

*legger håndklær overalt og leser trøstig videre*
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-12 21:53    Tittel: Svar med Sitat

Denne retten er kjempegod til såvel kveldskos, som til jente/guttetur.

BIFFSALAT:
6 p

750 g strimlet biffkjøtt
Smør
Salt/pepper
1 1/2 issalat el. blanding av diverse salater
4 små løk
200 g bacon
15 sjampinjonger
Cherrytomater
1 beger lettrømme/kesam
Gressløk

Mariner kjøttet i olje, pepper, paprika, grillkrydder.
Skjær sopp og løk i skiver.
Stek kjøttet i 2-3 minutter.
Fres sopp og løk.
Sprøstek bacon.
Vask salaten og legg den på tallerkener.
Legg på alt det varme. Pynt med cherrytomater.
Ha over rømmedressing etter ønske.
Server med godt brød.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-15 21:27    Tittel: Svar med Sitat

Kjempeenkelt og lettvint uansett anledning.

SAFRANRISOTTO MED KYLLING:
4 p

2 sjalottløk
2 ss olje
3 dl langkornet ris
7 dl hønsebuljong
1 g safran
1 ts salt
3 kyllingbryst
1 pk dypfryste selskapserter

Hakk løken og fres den blank i olje.
Tilsett risen og rør rundt til alt er dekket av olje.
Hell på buljong, safran og salt og kok under i lokk i 10 minutter.
Skjær kyllingen i brede strimler og rør inn sammen med risen,
Kok retten videre i 5 minutter.
Tilsett ertene og kok videre til alt er mørt, ca 3-4 minutter.

Server med godt brød og eventuelt en enkel salat.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-17 14:43    Tittel: Svar med Sitat

Godt med varm, deilig suppe når det endelig har blitt minusgrader ute.

POTET-OG PURRELØKSUPPE:
3-4 p

200 g poteter
1 purre
50 g smør
4 dl melk
2 dl matfløte
1 kyllingbryst
2 dl kyllingkraft/buljong
Salt/pepper

Stek kyllingen på 200 grader i 10 minutter.
Grønnsakene kuttes i terninger og surres litt i smør.
Hell væsken over og kok i 25 minutter.
Hell alt over i en blender og kjør til du får en jevn suppe.
Sil og tilsett smør. (Piskes inn kaldt)
Smak til med salt/pepper.
Del kyllingen i store biter og legg i suppen ved servering.

Godt brød må du ha til.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-17 14:58    Tittel: Svar med Sitat

Elsker kylling i "alle" varianter, så denne oppskriften har jeg allerede skrevet ut blid !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-19 21:36    Tittel: Svar med Sitat

Lett å lage, lett å spise god .

ASIATISK FILET:
4 p

800 g ytrefilet av svin i skiver
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 pk nudler
2 poser teriyakisaus
1 rødløk
1 grønn chili
4 stilker stangselleri
1 rød paprika

Krydre kjøttet med salt og pepper.
Stek kjøttet fint brunt i brunet smør sammen med rødløk i båter, hakket chili og selleri og paprika i biter.
Etterstek på svak varme i 1-2 minutter.
Kok nudlene etter anvisning.
Bland grønnsakene inn i nudlene sammen med teriyakisausen.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-21 21:53    Tittel: Svar med Sitat

Denne retten er flott hvis du er litt lei av den "vanlige" hverdagsmaten, og den passer også til fest eller uformelle sammenkomster.

GRØNNE SCAMPI M/INGEFÆR OG HVITLØK:
4 p

16 scampi
8 fedd hvitløk
3 ss finhakket ingefær
2 dl sesamolje
1 ts salt
1 bunt koriander
2 ss peanøttolje
1 dl limesaft

Vask scampiene i kaldt vann og legg dem på kjøkkenpapir så de renner godt av.
Ha hvitløk, ingefær, sesamolje, salt og koriander i en food-prosessor, og kjør til det blir en tykk masse.
Bland scampien med denne massen.
Dekk med plast og sett i kjøleskapet i 6 timer.
Varm olje i en wok, og stek scampien til den skifter farge og blir sprø.
Legg dem på et serveringsfat.
Hell til slutt resten av marinaden og limesaften i woken og varm den opp.
Helles over scampien.
Server med ris.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-22 15:31    Tittel: Svar med Sitat

Så lett kan det gjøres, og så godt smaker det sikle .

BIFF OG TAGLIATELLE:
2 p

500 g strimlet biffkjøtt
1 rød paprika
5 store sjampinjonger
1 boks crème fraîche
3 dl fløte
2 ss frisk basilikum
2 ss Dijonsennep
1 ss hvitløksmør
8 nøster tagliatelle

Kok pastaen.
Strimle paprika og sopp.
Stek kjøttet i pannen.
Rør inn sennep og tilsett sopp og paprika.
Rør inn crème fraîche og fløte.
Krydre med basilikum og smak til med salt/pepper.
La det surre i 5-10 minutter.
Ha i hvitløksmøret mot slutten.
Server i dype tallerkner med pasta i bunnen og sausen over.
Godt brød hører med og kanskje en enkel salat.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Vera
Verandaens første gjest


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 3154
Bosted: Østlandet

InnleggSkrevet: 2007-01-24 00:36    Tittel: Svar med Sitat

Jeg har lurt på noe. Hvis jeg sløyfer paprika i rettene, blir de fortsatt brukbare?. Jeg tåler nemlig ikke paprika.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-24 11:43    Tittel: Svar med Sitat

Ikke noe problem å sløyfe paprika. Bruk f.eks squash, gulrøtter eller andre grønnsaker du liker og tåler blid .
Dette gjelder for de fleste retter egentlig. Er det noe dere ikke har, ikke liker/tåler, så bruk noe annet.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-24 12:38    Tittel: Svar med Sitat

En ny vri på de tradisjonelle pannekakene:

FYLTE PANNEKAKER:
4 p

12 pannekaker
1 purre
1 ts smør/olje
1 beger rømme/kesam
300 g skinke
5 dl revet ost
1 ts tørkede urter (f.eks timian, oregano)

Stek pannekakene.
Finsnitt purre, og surr den i smør/olje.
Rør sammen rømme/kesam, purre, skinke og halvparten av osten.
Legg fyllet på pannekakene og rull sammen.
Legg pannekakene i en smurt ildfast form, og dryss over resten av osten.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 5-6 minutter til osten smelter og blir gyllen.
Server med salat.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-24 12:44    Tittel: Svar med Sitat

Det der høres kjempegodt ut! Jeg ligger litt etter med utprøvingen, men håper å ta inn litt etterhvert blunk.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-01-24 12:59    Tittel: Svar med Sitat

Jeg ligger kjempelangt etter med utprøvingen. *panikk*

Men en ting har skjedd... jeg har fått masse inspirasjon og mer glede over matlagingen av å lese alle disse tipsene. Bare det er jo supert! danse
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-29 13:46    Tittel: Svar med Sitat

Veldig bra at jeg kan inspirere dere i matlagingnen.

Denne retten kan kanskje virke litt omstendig, men noen ganger har du kanskje mer tid, og da blir nok dette en kjempehit!

CHILICANNELONI:
4 p

12 lasagneplater
500 g cottage cheese naturell
1 finhakket chili
2 ss persille
1/2 ts salt

TOMATSAUS:

1 løk
1 boks hermetiske tomater
1 fedd hvitløk
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 grønnsaksbuljongterning
2 dl revet ost

Kok opp lettsaltet vann og kok lasagneplatene i 2 omganger i 4 minutter.
Bland cottage cheese med chili og krydder.
Ta dem forsiktig opp og legg på 1 ss av osteblandingen.
Rull dem sammen og legg dem ved siden av hverandre i en ildfast form.
Lag tomatsausen.
Kutt løk og ha alle ingrediensene i en food-prosessor unntatt buljongterningen og osten. Kjøres glatt.
Ha alt i en kjele sammen med hakket buljongterning og kok opp.
Helles over pastaen.
Strø revet ost over og gratiner i ovnen på 200 grader i 25 minutter.
Server med grønn salat og brød.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-01-29 22:03    Tittel: Svar med Sitat

Jeg funderer på om min mann kanskje burde få lov til å lese her inne av og til. glis
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-01-29 22:17    Tittel: Svar med Sitat

Droopymannen er selvsagt hjertelig velkommen! blid

Og han må gjerne registrere seg. Fint med flere menn her!
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-29 22:28    Tittel: Svar med Sitat

Takk for ideen, Droopy! At jeg ikke tenkte på det klask! Tenk all den gode maten jeg kan få servert jepp:.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-30 11:25    Tittel: Svar med Sitat

Dere er virkelig noen luringer hyper .

Tror det hjelper lite at min kjære får lese oppskrifter her. Han kommer bare til å bli sulten og så må jeg lage jepp: . (Han er håpløs på kjøkkenet, og innrømmer det gjerne!)
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-30 15:08    Tittel: Svar med Sitat

Denne er kanskje litt festfin til hverdags, men man trenger litt fest i hverdagen av og til jepp: .

FYLT KYLLINGFILET:
6 p

6 kyllingfilet
6 soltørkede tomater
Ca. 100 g fetaost
2 ss frisk oregano (ev. andre urter som basilikum, timian, persille)
1 glass pesto
Salt/pepper
Parmesan

La kyllingen ligge en halv time på benken før du tilbereder den.
Legg filetene mellom to lag plast og bank dem til 1/2 cm tykkelse.
Smør på et tynt lag pesto, legg på tomater, ost og krydder.
Rull sammen og legg filetene i en ildfast form.
Dryss over salt/pepper og revet parmesanost.
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.

Disse kan også brukes som tapas. Skjær dem i "kubber" og sett dem på loffskiver eller minirösti.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-30 18:08    Tittel: Svar med Sitat

Hurra! Jeg har faktisk alle ingrediensene til denne retten, så den må jo bare prøves !!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-04 12:26    Tittel: Svar med Sitat

Lisbeth skrev:
Denne er kanskje litt festfin til hverdags, men man trenger litt fest i hverdagen av og til jepp: .

FYLT KYLLINGFILET:
6 p

6 kyllingfilet
6 soltørkede tomater
Ca. 100 g fetaost
2 ss frisk oregano (ev. andre urter som basilikum, timian, persille)
1 glass pesto
Salt/pepper
Parmesan

La kyllingen ligge en halv time på benken før du tilbereder den.
Legg filetene mellom to lag plast og bank dem til 1/2 cm tykkelse.
Smør på et tynt lag pesto, legg på tomater, ost og krydder.
Rull sammen og legg filetene i en ildfast form.
Dryss over salt/pepper og revet parmesanost.
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.

Disse kan også brukes som tapas. Skjær dem i "kubber" og sett dem på loffskiver eller minirösti.


Laga denne retten i går kveld. Serverte pasta (med pesto) og hvitløksbaguetter til. Snakk om suksess danse ! Dette skal jeg lage mer av!!
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-04 21:16    Tittel: Svar med Sitat

Så bra blid .
Flott å få tilbakemeldinger på det dere har laget.
At dere også liker det er jo absolutt et pluss glis .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-09 10:36    Tittel: Svar med Sitat

Lettvint og utrolig godt uansett anledning.

FOLIEBAKT INDREFILET:
4 p

450 g indrefilet av svin
1 brokkoli
3 bunter vårløk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
2 dl hvitvin
30 stenfrie, grønne druer
1 ss finhakket, frisk oregano
1 ss finhakket, frisk basilikum
3 ss olivenolje
2 ts Maldon-salt

Riv aluminiumsfolie i 4 like biter (30x60) og brett dobbelt til 30x30 cm.
Brun kjøttet raskt i varm olje i panne.
Lag lange flak av gulrøtter med ostehøvel.
Del resten av grønnsaken i passe biter. Druene skal være hele.
Fordel alt på foliebitene.
Ha over kjøttet og urtene.
Krydre med kvernet pepper og salt.
Brett opp kanten på folien, og hell over 1/2 dl vin på hver foliebit.
Lag et knytte og lukk godt på toppen.
Stekes i ovn eller over grill. (15 minutter, 250 grader)
Server med godt brød, olivenolje og Maldonsalt.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-02-09 11:51    Tittel: Svar med Sitat

Åh! Nam! nam
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group