Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-02 21:39 Tittel: Pizza |
|
|
Denne er fantastisk uansett anledning. Prøv den .
PIZZA MED GRØNN TOPPING:
4 p
Bunn:
500 g hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
Pizzasaus:
1boks hakkede tomater
1 gl tomatpuré
1 tomatpuréglass med lunkent vann
Salt/pepper
1 ts tørket oregano
Olivenolje
Fyll:
200 g Norvegia i skiver
Salt/pepper
Tørket oregano
2 fedd hvitløk
1 liten rødløk
4 ferske sjampinjonger
6 skiver fersk mozarellaost
4 skiver parmaskinke
Topping:
100 g spinat
100g ruccula
1/2 bunt vårløk
2 klasetomater
Basilikum
Olivenolje
Balsamicoeddik
Revet parmesanost
Lag bunnen: Bland alt det tørre og tilsett væsken.
Bland sammen til en smidig deig.
Kjevle ut til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen.
Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt med gaffel.
Forstek bunnen til den får lysebrune prikker på overflaten. (220 grader i 4 minutter)
Bland tomatpuré, vann og hakkede tomater med salt, pepper og oregano. Spe med oljen.
Smør et tynt lag pizzasaus på den forstekte bunnen.
Dekk så bunnen med Norvegia i skiver og krydre med kvernet pepper, salt og oregano.
Finsnitt løk, hakk hvitløk, og kutt soppen i skiver og fordel dette over bunnen.
Legg skinken og mozarellaosten på toppen og ha på salt/pepper.
Stekes til osten begynner å smelte.
Spinat og ruccula vaskes.
Tomat, vårløk og basilikum finhakkes.
Alt dette strøs på pizzaen når den kommer ut av ovnen.
Sprinkle over olje og balsamicoeddik og strø over parmesan.
Denne oppskriften er utrolig lang, men den er verdt strevet . _________________ Lisbeth. |
|