Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
vivveli Kjenning
Ble Medlem: 05 Apr 2008 Innlegg: 54 Bosted: Tromsø
|
Skrevet: 2008-05-18 12:30 Tittel: marshmallowsfondant |
|
|
Denne er super å bruke på kake i stedet for marsipan:
Blir et lekkert hvitt lokk til kaka.
Marshmallowfondant (oppskrift som jeg fikk av min kollega:)
200 g marshmallows (av merket Sweet-fire i pose)
2ss vann
2 ss matfett, smeltet
ca 500 g melis
Ha vann og marshmallows i en stor bolle og sett det i mikrobølgeovn ca 1,5 - 2 minutt. til det puffer opp. Ta det ut og tilsett matfett (og evt farge) og rør godt. Ha i melis, litt av gangen og rør godt.
Bruk mel (ikke melis) når den bakes ut, den kan være litt klebrig.
Denne mengden passer til en normalt stor kake og litt blomster.
Den holder lenge i plastpose i kjøleskap. Når du har hatt den i kjøleskap må du ta den ut litt før du skal bruke den, og eldte den litt før du kjevler.
Jeg har prøvd den bare en gang, nå til 17 mai, og den gjorde stor lykke blandt ikkemarsipanspisende barn/ungdom. Den var litt seig å kjevle ut, men til gjengjeld tålte den godt å bli løftet på og snudd rundt. Jeg brukte tupperware bakeunderlag og trengte ikke noe mel til utbaking.
Jeg hadde i farge etter melisen og det ble mye kliss! Skal prøve i rett rekkefølge neste gang. _________________ - Vivveli - |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2008-05-18 19:06 Tittel: |
|
|
Vi har ikke så mange ikke-marsipan-spisende i omgangskretsen, men jeg kan jo forsøke å lage et sånt lokk en gang likevel. Det virker jo enkelt nok. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Vera Verandaens første gjest
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 3154 Bosted: Østlandet
|
Skrevet: 2008-05-18 23:14 Tittel: |
|
|
Takk. Det må jeg prøve en gang. _________________ Carpe
diem.______________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
|